30-04-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Video: Seabase maakt kilometers op Gran Canaria

Gran Canaria, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, staat bekend als een waar wielerparadijs. Velen zien deze Spaanse archipel als een van de meest diverse en mooiste plekken om te gaan fietsen. Het eiland biedt namelijk spectaculaire afdalingen en prachtige vergezichten.

Reden genoeg voor Patrick Seabase om af te reizen naar het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan. Met zijn baanfiets (47/17) heeft hij hier binnen 6 dagen maar liefst 12.000 hoogtemeters afgelegd. “Gran Canaria inspireerde mij om de schoonheid van het eiland te laten zien”.Deze video wordt trouwens muzikaal ondersteund door The Song, Musette and Drums van The Cocteau Twins, een van de eerste nummers die Patrick hoorde toen hij nog gebruik maakte van zijwieltjes.

Voor nog meer van deze prachtige video’s kun je natuurlijk terecht op de website van Seabase. Overigens kun je in Wielrenblad #2 een indrukwekkend artikel lezen over de ijzeren wil van Patrick Seabase, waar hij met zijn fixie de Muro di Sormano beklimt. Mocht je deze uitgave van Wielrenblad gemist hebben, dan kun je deze hier bestellen.

[vimeo id=”125788909″]

 van