02-02-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Vijf nieuwe gezichten voor Van Nicholas Skeiron

Van Nicholas steekt zijn Eurobike Gold Award winnaar, de Skeiron, in een nieuw jasje. Vanaf nu zijn er vijf verschillende varianten ‘special edition artwork’ te kiezen voor deze ultieme racer.

Het krachtige grafische ontwerp, geïnspireerd door de wind, versterkt het uiterlijk van de technisch geavanceerde, aerodynamische Skeiron. Tweekleurige decals sieren de bovenbuis, onderbuis en voorvork in een ontwerp wat de snelheid van de fiets benadrukt. De verkrijgbare kleurstellingen zijn oranje/zwart, rood/zwart, antiek bruin/zwart, roze/grijs, en geel/bruin.

Om de lancering van het nieuwe artwork te vieren ontvangt iedereen die een Skeiron met een van de vijf nieuwe looks online bestelt er gratis een Titanium heupfles bij, in bijpassende kleurstelling. Perfect voor de rijder die het belangrijk vindt dat ieder onderdeel van zijn uitrusting bij elkaar past. Zo kun je na een lange rit ‘bijtanken’ in Van Nicholas stijl.

“Wij zijn een groot liefhebber van de pure schoonheid van Titanium en kiezen er bewust voor om dit magische materiaal zo min mogelijk te verstoppen”, aldus General Manager Ralph Moorman. “Uiteraard is de Skeiron ook nog verkrijgbaar in zijn traditionele vorm met minimalistische decals, maar wij wilden eens iets visueel verrassends ontwikkelen voor Van Nicholas rijders die iets meer kleur op hun fiets kunnen waarderen. Wij zijn in ieder geval van mening dat het nieuwe artwork een aantrekkelijke optie is voor de liefhebber. Het voegt wat ‘fun’ toe aan onze collectie.”

Dat betekent natuurlijk niet dat het ontwerpen van een fiets geen serieuze zaak is. De Skeiron wordt gekenmerkt door interne bekabeling voor een strakke uitstraling en aerodynamisch voordeel; een press-fit bottom bracket, taps toelopende balhoofd, bovenbuis en liggende achtervork, samen met 12mm steekassen voor een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten; schijfremmen voor ongeëvenaarde remkracht en het Di2 elektronisch schakelsysteem als optie. Het is niet voor niets dat de Skeiron een zeer positieve beoordeling kreeg tijdens de award uitreiking op de Eurobike 2017, namelijk de gouden Eurobike Award.

De Skeiron met ‘special edition artwork’ is verkrijgbaar vanaf €3.599,-. Losse framesets met voorvork zijn verkrijgbaar voor €2.199,- en voor meer informatie over deze vijf sterrenfiets kun je terecht op de website van het merk. Check ook zeker onderstaande video eens van de Skeiron.

 van