14-03-2012 - Surfen, Nieuws

Vijf Vragen Aan Martine Geijsels

Ze leeft de droom van iedere surfer. Martine Geijsels (34) is een typische ‘free spirit’ en reist nu al jaren de wereld rond, op zoek naar de perfecte golf. Samen met haar vriendje (fotograaf en surfer) Tommie Dijkhuizen slaat ze de koude Hollandsche winters over en zoekt ze haar heil in warmere oorden.

Martine is een lichtend voorbeeld voor surfers die balen dat ze niet eerder zijn begonnen. Deze pro is namelijk pas op haar zesentwintigste begonnen. Ze heeft toen ook direct haar baan opgezegd en sindsdien wijdt ze haar leven aan de surf. Hoe ze dit betaalt? Door op freelance basis te schrijven en in de zomer als surfinstructeur te werken. Daarnaast wordt ze gesponsord door merken als O’Neill, Reef, Creatures of Leisure, Dragon en SUPERbrand Surfboards.

Wanneer en waar stond je voor het eerst op een surfboard?
Mijn eerste plons is al heel lang geleden. Ik was vroeger helemaal into snowboarden. Met een grote groep riders zijn we eens naar een surfcamp in Spanje gegaan. Het pakte me toen nog niet. Jaren later in Thailand, heb ik het een weekje serieus geprobeerd en was ik ineens compleet hooked. Terug in Nederland kocht ik meteen een board en wetsuit. Ik woonde toen in Rotterdam en surfte soms maanden niet. In 2005 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik op mijn eerste wereldreis gegaan. Sindsdien ben ik er volledig voor gegaan: heel veel reizen, wedstrijden afgaan en lesgeven bij Hartbeach en op het O’Neill kamp in Mimizan.

Wat is jouw favoriete surf spot?
Ik heb al zoveel landen overal ter wereld bezocht en zoveel surfspots gesurft, dat deze vraag heel moeilijk is te beantwoorden. Indonesië, El Salvador, Mexico, Hawaii, Frankrijk en Portugal trekken mij qua surfbestemmingen toch wel het meeste.

 

Check hier het volledige interview

 van