27-10-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

De young gun: vijfjarige Luccas Macielfilho

Kitesurfen op vijfjarige leeftijd? Terwijl andere vijfjarige kinderen met auto’s en knuffels spelen, is Luccas Macielfilho bijna elke dag aan het kiten. 

Waar kun je de young gun vinden? Meestal op de wereldberoemde lagune van Taiba in Brazilië aangezien zijn vader – ook Luccas genaamd –  daar een kitesurfschool heeft. De familie Macielfilho is eigenlijk gevestigd in de buurt van Rio de Janeiro, maar Taiba is waar ze een groot deel van het jaar doorbrengen. En dan coacht papa Luccas Junior Lucca in de lagune. Zijn standaard kite is de 3,5 m² Duotone Mono kite. ‘Ideaal voor Luccas Macielfilho zijn lichaamsgewicht van minder dan dertig kilo’, zegt Luccas senior. 

Het spreekt voor zich dat papa aan de rand van de lagune staat en instructies geeft. Hij hoeft echter niet luid te schreeuwen, want ze zijn verbonden via een headset. Tijdens onze fotoshoot heeft de kleine Luccas Macielfilho een grote grijns op zijn gezicht en is hij al een kleine ster op deze Taiba-lagune, waar professionals zoals Mikaili Sol, Gianmaria Coccoluto of Louka Pitot ook trainen. De vijfjarige Luccas Macielfilho kitesurft nog maar een jaar en maakt al kleine sprongen. En zelfs als ze niet zo goed lukken, doet dat niets af aan de brede grijns op zijn gezicht. In ieder geval zijn we benieuwd om te zien welke trucs Luccas Macielfilho volgend jaar in de Taiba-lagune zal hebben geleerd.

Luccas Macielfilho

Tekst & foto’s: Axel Reese

Instagram: @luccasmacielfilho


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van