13-01-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Vintage fietstocht voor Hartstichting naar Parijs

Vanuit Rotterdam 550 kilometer bikkelen op een vintage racefiets naar de Eiffeltoren. Een groep stoere mannen en vrouwen stort zich eind mei op deze challenge. Van 25 tot 29 mei 2017 rijden zij de eerste meerdaagse vintage fietstocht Cycle Paris. Hun bijzondere prestatie heeft als doel geld in te zamelen voor de Hartstichting. De opbrengst financiert onderzoek naar oplossingen voor hart- en vaatziekten. De organisatie Cycle Paris roept wielerliefhebbers op mee te doen aan deze ‘ride with a mission’.

Parijs-Eiffeltoren-Jeroen-Bennink

Organisatie zoekt deelnemers
Het succes van de vintage fietstocht staat of valt met voldoende deelnemers. Initiatiefnemers Rokus Wilmink en Martijn van Wijk zien hun plan graag in de praktijk werkelijkheid worden. “Wij zouden het fantastisch vinden als wielerliefhebbers zich bij ons aansluiten om de uitdaging met zichzelf aan te gaan. Op een klassieke stalen fiets stappen en zich vier dagen het snot voor de ogen trappen voor een goed doel.” Elke dag fietst de groep zo’n 6 tot 8 uur. Een etappe ligt rond de 150 km waarbij het aantal steile klimmen zeer beperkt blijft. “We houden het lowbudget”, aldus Wilmink. “We overnachten in eigen tenten op campings maar in Parijs hebben we een hotel. Via sponsoring regelen we eten en water voor onderweg, of busjes voor vervoer van bagage en reserveonderdelen.” De inschrijving voor Cycle Paris is sinds kort gestart. De organisatie hoopt op 60 deelnemers voor deze unieke ‘ride with a mission’.

Vijftig jaar harttransplantaties
Waarom Rotterdam – Parijs? De organisatie staat met deze vintage fietstocht stil bij de allereerste harttransplantaties. Vijftig jaar geleden in Kaapstad, een half jaar later in Parijs en in 1984 in het Rotterdams Dijkzigt ziekenhuis. Levensreddende handelingen! Met deze tocht halen de deelnemers samen geld op voor de Hartstichting. Zij financieren onderzoek naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen

Meer informatie en aanmelden via de website en Facebook.

Wielrenblad_Bannertje

 van