29-03-2015 - Kitesurfen, Nieuws

VKWC Dakhla zit erop

De eerste stop van VKWC 2015 Dakhla zit erop. Nadat de eerste dagen geduldig gewacht moest worden op de wind, is er dit weekend goed gevaren en heeft elke discipline zijn winnaar. Omdat het de eerste stop van 2015 is moesten er 24 mannen en 12 vrouwen gekwalificeerd worden die het aankomende half jaar gaan uitmaken wie de officiële wereldkampioen freestyle zal worden.

tekst_end

Tijdens het freestyle event werd de finale gevaren door Christophe Tack, Liam Whaley, Aaron Hadlow en Youri Zoon. Helaas viel Youri met een vierde plaats net buiten het podium. De Belg Christophe, die vorige jaar nog tweede werd in Dakhla, won het evenement. De andere Nederlander Jerrie van de Kop kwalificeerde zich op de 18de plaats en zal dus aankomende half jaar aan de VKWC freestyle events deelnemen. Bij de vrouwen heeft Annelous Lammerts zich gekwalificeerd bij de beste 12 vrouwen. Annelous werd net als Youri vierde, de Pool Karolina Winkowska won dit event.

Naast het freestyle event was er een Big Air competitie waar Kevin en Jalou Langeree aan deelnamen. Kevin bereikte de finale en moest het opnemen tegen Jesse Richman, Oswald Smith en Marc Jabobs. Waar hij uiteindelijk aan het langste eind trok. Bij de vrouwen won Gisela Pulido, Jalou werd helaas al eerder tijdens het toernooi uitgeschakeld.

end_tekst

Vorige week werd eerder al de Wave competitie gekite waarin Jalou eerste werd bij de vrouwen en Keahi de Aboitiz bij de mannen als eerste eindigde. In Egypte zal de volgende VKWC stop het windvenster loopt hier van 1 tot 31 mei.

De volgende VKWC stop is gepland van 1 tot 31 mei gepland in Egypte.

[youtube id=”vSKu82reAsE”]

 

 

 

 

 van