14-06-2015 - Kitesurfen, Nieuws

VKWC Venezuela Dag 4

De vierde dag van de VKWC Venezuela stond geheel in het teken van de freestyle finales. De mannen en vrouwen moesten beide de finales gaan varen. Met een constante wind van 18 knopen en een lekkere zonnetje was het een perfecte dag voor de kiters en toeschouwers.

Youri Zoon trapte de dag af tegen Alex Pastor, de mannen kennen elkaar goed en wisten daarom goed wat ze te wachten stond. Alex Pastor begon zijn heat met een aantal wipe-outs, waarschijnlijk wegens stress. Terwijl Youri Zoon steeds beter ging varen. Met verschillende double handle passes, backside 317 en een KGB 5 verzekerde Youri zich voor de halve finale. Hierin moest hij het opnemen tegen David Tonijuan Colomer.

De halve finale werd gewonnen door de Nederlander waardoor David Tonijuan Colomer het moest opnemen in de troostfinale tegen Aaron Hadlow. Hierin wist David zijn visitekaartje af te geven aan de top maar moest zijn meerdere erkennen aan de ervaren Aaron Hadlow.

De finale ging tussen de huidige nummer één Liam Whaley en Youri Zoon, de verwachtingen voor deze finale waren hoog en deze zijn ook zeker vervuld. Ze lieten beide geweldige double handle passes zien. Liam Whaley wist nipt te winnen met er score van 40.23 tegen 40.08.

Mannen_VKWC_podium_finale

Bij de vrouwen zat er ook een Nederlands tintje aan, Annelous Lammerts behaalde de troostfinale waar ze het moest opnemen tegen negenvoudige wereldkampioen Gisela Pulido. Dat deze heat moeilijk ging worden voor Annelous was duidelijk. Gisela toonde geen genade en nam op bluffende wijze het initiatief. Annelous liet zich niet van de wijs brengen en had een goed antwoord op de Spaanse kiter. Uiteindelijk wist Gisela toch te winnen waardoor Annelous met een vierde plek net buiten het podium verscheen.

De vrouwen finale ging tussen regerend wereldkampioen Karolina Winkowska tegen de wereldkampioen uit 2009 Bruna Kajlya. Bruna Kajlya was duidelijk in vorm in Venezuela en overklaste haar tegenstanders in vrijwel elke heat. Totdat ze het moest opnemen tegen Karolina, ook al vocht Bruna hard om de eerste plek te bemachtigen ging de titel naar Karolina die hard op weg is naar haar tweede titel op rij.

vrouwen_VKWC_podium_finale

 

[youtube id=”KabtJNXO9Hk”]

 

 

 van