25-11-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Vliegende start van de dag

Het hoofdkwartier van Ozone in Nieuw-Zeeland

 

Stel je eens voor. Je wordt wakker, pakt een paraglider en gaat richting de tuin. Daar aangekomen rol je de glider uit en zet je een motor op je rug. Je zet de motor aan en stijgt op vanuit je achtertuin. Je vliegt naar de lokale koffieshop. Deze heeft een groot grasveld buiten waar je kan landen om vervolgens een ochtendbakkie te drinken. Daarna vlieg je door naar het kantoor waar het werk kan beginnen.

Hoofdkwartier van Ozone in Nieuw-Zeeland

Dit is de vliegende start van de dag van het team van Ozone in Nieuw Zeeland. Een deel van het paraglide & kite bedrijf Ozone is gevestigd in dit land dat we recent weer zagen opleven door als decor te dienen voor de bioscoophit The Hobbit. Bram van Blokland ging met zijn gezin naar Nieuw-Zeeland afgelopen winter en bracht een bezoek aan het hoofdkwartier van het van oorsprong Britse merk dat nu standplaatsen in Vietnam, Barcelona en Nieuw Zeeland heeft.

Hoofdkwartier van Ozone in Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland is met 22 uur vliegen vanuit Schiphol echt een uithoek van de wereld. In Auckland op het Noordereiland begint het avontuur. Zodra je eindelijk de benauwde vliegende cilinder hebt verlaten en de eerste stap buiten zet wordt je direct getroffen door de geur van Jasmijn en frisse lucht. He lekker!

Na het verlaten van de drukte rond Auckland dringt de schoonheid van Nieuw Zeeland pas tot je door. Langzaam aan maken de gebouwen, winkels, supermarkten en autohandelaren plaats voor wijde grasvlaktes, woeste rivieren en bergen die glooiend door het landschap trekken. Naarmate we steeds verder richting Raglan rijden wordt het natuurschoon steeds intenser. Ik heb het gevoel de achtergrond van Windows XP in te rijden. De vegetatie bestaat zowel uit naald- als palmbomen. De lucht is kraakhelder blauw en een niet ingesmeerde arm die buiten de camper hangt is direct verbrand. Je vergeet vrij snel dat de ozon-laag op deze plek vrij dun is. Gelukkig maken ze er wel Ozone kites.

Eenmaal in Raglan aangekomen zien we een blauwe lagune die zich uitstrekt tot ver in de bergen en aan de andere kant de zee waar enorme bakken van golven zich vormen. In een oogopslag zie je dat het hier kiteboarders paradijs is. Vlak water, golven, blauwe lucht, blauwe zee. Ik snap direct waarom het design team van Ozone zich hier schuil houdt. Lees verder…

Wordt abonnee en mis niks!

 van