16-07-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Volop genieten tijdens een rit op de passen.

Schilderachtige wijngaarden tegen een indrukwekkend Alpendecor, verkeersarme passen die in de kuiten gaan zitten en culinaire verleidingen langs de kant van de weg: De Alpes vaudoises zijn een walhalla voor wielrenners. Geen wonder dat wielrengids Alain Rumpf zijn geboortestreek graag aan zijn gasten laat zien.

Hij is mooi, de beklimming op de Col de la Croix. Maar je moet hem verdienen! Met een hoogte van meer dan 1300 meter en een lengte van 23 kilometer behoort deze pas tot de langste en zwaarste van Zwitserland. De laatste kilometers voert de tocht met mooie panorama´s door bossen en langs frisse alpenweiden, terwijl in de rug het bergmassief van de Dents du Midi de hoogte in rijst.

Tijdens de eerste kilometers door het Rhônedal net na Aigle is er nog gelegenheid om een beetje op te warmen. Daarna slingert de weg tussen wijngaarden door bochten waar geen einde aan lijkt te komen. Eerst kom je voorbij het kasteel van Aigle, later rij je door de traditionele dorpen Bex en Gryon.

Je kunt het artikel hier verder lezen. Voor de beste bike hotels in Zwitserland kun je terecht op de website.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van