09-11-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Volop sportief fietsnieuws tijdens het 18e Beukers Bike Weekend!

Alweer voor het 18e jaar wordt er op zaterdag 14 en zondag 15 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag  zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden. De show is uniek te noemen voor de regio omdat er diverse topmerken aanwezig zijn met eigen stands.

Fietsmerken zoals Cannondale, Storm, Bianchi, Open, Colnago, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2016 modellen, maar ook vele bekende merken zoals Mavic en Zipp (wielen), Shimano, Campagnolo en Sram (de nieuwste onderdelen), Magura, Rock Shox, Mio (fietsnavigatie), SIS (sportvoeding), Craft (fietskleding) en Tacx (trainers) zijn aanwezig.

“Glow in the Dark” laklaag voor je Storm fiets!

Veilig en ook nog eens mooi: fietsen met een “glow in the dark” laklaag! Je kent het vast van de horloge’s en de kinderkamers, nadat de coating aan daglicht is blootgesteld blijft het nog lang “nagloeien” in het donker. Overdag niets van te zien, in het donker des te opvallender! Zie het met eigen ogen in onze “dark room”…

Elektronica is niet meer weg te denken op de fiets…
Elektronische schakelgroepen zijn inmiddels volop verkrijgbaar en op de show is het allernieuwste op dit gebied zelf te testen. Ook fietsnavigatie (aangestuurd via satellieten) zie je meer en meer op het fietsstuur gemonteerd, Mio is aanwezig om de ongekende mogelijkheden te laten zien. Probeer het tijdens het Beukers Bike Weekend!

Fietsen op het strand steeds populairder

Of het nu komt omdat iedereen op strand kan fietsen, het gewoon mooi is langs de kust, of omdat het een goede overwintering is, het strandbiken wordt steeds populairder. Niet alleen showt het strandbike team van Milremo-Beukers zijn teamfietsen dit weekend, ook zijn er veel verschillende modellen van Storm te bewonderen. Laat je adviseren door echte strandrace specialisten!

Mountainbike wedstrijd

Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de 13e keer een wedstrijd uit het RaboTop klassement verreden. Een serie mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen. Na succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, waarna er verschillende categorieën aan bod komen. Spektakel verzekerd!

Superfeet schoenzooltjes en diëtiste Louise Groot

Optimaal fietsplezier begint uiteraard met een goede fietspositie, en onderdeel daarvan is een stabiele verbinding tussen je voet en het fietspedaal. Tijdens het Beukers Bike Weekend is Superfeet op de zaterdag aanwezig om custom zooltjes aan te meten.

En ben je benieuwd naar je lichaams samenstelling (oa vetpercentage en spiermassa), of heb je vragen op voedingsgebied? Diëtiste Louise Groot is beide dagen aanwezig om je te adviseren!

Nieuwsgierig geworden? Kom naar het Beukers Bike Weekend!

Dit Beukers Bike Weekend zal plaatsvinden op:

ZATERDAG 14 & ZONDAG 15 NOVEMBER

Beide dagen geopend van 10.00-17.00 TOEGANG GRATIS

De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde

Kijk hier voor de laatste info.

beukers flyer - main

 van