16-02-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Voor de 8e keer: ‘Klimmen tegen MS’

Er wordt al weer hard getraind door de deelnemers, met en zonder MS, voor het jaarlijks terugkerende evenement ‘Klimmen tegen MS’. Op zondag 10 juni wordt de Mont Ventoux beklommen door fietsers en lopers om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte. Het doel is om met zoveel mogelijk deelnemers één of meerdere keren de weg naar de top van de ‘Kale Berg’ af te leggen. 

MS-vrije wereld

Wat acht jaar geleden begon als een kleinschalig initiatief, waarbij een aantal vrienden een sportieve uitdaging wilde koppelen aan een goed doel, is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse wieler- en loopevenement op de flanken van de legendarische Kale Berg, de Mont Ventoux. Dit allemaal om meer aandacht voor MS te vragen en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek dat uiteindelijk moet leiden tot een MS-vrije wereld.

Positieve vibes

“Met Klimmen tegen MS’ wilt de organisatie meer mensen motiveren en in staat stellen om het maximale uit zichzelf te halen. Zo kunnen deelnemers ervoor kiezen om zelfs zes keer de berg te trotseren, dat is echt uniek! De organisatie biedt niet alleen uitstekende verzorging, maar ook een fantastische sfeer”, zegt Edwin van Wijngaarden, mede- oprichter van Moves. “Tijdens Klimmen tegen MS bereiken we met elkaar de top. Dit geeft zo ontzettend veel positieve energie, daar moet je echt bij aanwezig zijn geweest! Ik nodig iedereen dan ook uit om aan te sluiten.”

Samen naar de top

Men kan zich opgeven als individu of als bedrijventeam. Om iedereen de mogelijkheid te geven om deel te nemen, is er gekozen voor een lage inspanningsverplichting voor sponsoring van slechts €500. Klimmen tegen MS is geen wedstrijd. Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier de uitdaging aan. Fietsers, lopers, handfietsers, mensen met en zonder MS, jong en oud: samen op weg naar de top.

Meer informatie over deelname of het geven van een donatie is te vinden op www.klimmentegenms.nl.

 van