24-06-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Voorkom blessures met stabiliteitsoefeningen

Voordat je vol enthousiasme keiharde trails gaat pakken is het belangrijk dat je over een goede basis conditie beschikt. Vaak wordt dan alleen gedacht aan kilometers maken en techniek. Echter wordt het belang van stabiliteitsoefeningen vaak onderschat. Door regelmatig je lower core te trainen of een goede cooling down te doen wordt de kans op het oplopen van blessures enorm verkleind.

Om veilig en efficiënt te kunnen sporten, heb je goed getrainde spieren nodig. Die spelen namelijk een dubbelrol:voorkom-blessures-met-deze-stabiliteitsoefeningen

Spieren maken namelijk al je bewegingen mogelijk, groot en klein, bewust of onbewust. Daarnaast zijn je spieren ook hulpstabilisatoren voor je gewrichten. Ze ondersteunen je kapsels en banden. Zeker wanneer je hard over trails aan het rijden bent moeten deze spieren enorm hard werken.

Je kan je balans en stabiliteit verbeteren door gerichte oefeningen te doen. Wij raden dus aan om te beginnen bij de baisis: core en stabiliteit. Van simpele buikspier oefeningen tot het balanceren op een been, het draagt allemaal bij aan een goede basis.

Word-abonne---banner---UpDown

 

 

 van