27-01-2014 - Surfen, Nieuws

Wachten op Quisilver In Memory of Eddie Aikau

De organisatie van de Quiksilver in Memory of Eddie Aikau heeft vooralsnog besloten om het event geen doorgang te laten vinden. Tot 28 februari 2014 is er nog gelegenheid voor deze big wave wedstrijd in Waimea Bay, Oahu, Hawaii. Het wachten is op de perfecte omstandigheden waar de golven het juiste formaat (40ft) hebben.

Vooralsnog duurt de ‘waiting game’ dus nog wel langer omdat het een bijzonder actieve winter is met agressieve golven. In deze video kan je zien dat er momenteel sprake is van een enorme swell aan de Noordkust van Hawaii. Mede door de krachtige wind zijn de condtities, ondanks de reusachtige golven, helaas verre van ideaal voor surfers.

De Quiksilver In Memory of Eddie Aikau werd voor het laatst gehouden op 8 december 2009 en werd slechts acht keer eerder georganiseerd de laatste 29 jaar. Dit draagt natuurlijk ook enigzins bij aan het mysterieuze en prestigieuze karakter van deze big wave contest.

Event organizer Glen Moncata ging ook nog even kort in op de periode van wachten: “We have taken all the time we can to assess the developments of the next big swell and it does not look favorable for us. The size is there, but the quality is not, due to strong, adverse winds. We will continue to wait for the right conditions”

 van