18-10-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Wahoo brengt de nieuwe en verbeterde KICKR uit

Wahoo heeft recent de nieuwe en verbeterde 2016 versie van hun vlaggenschip indoor smart trainer de KICKR. Het ‘wheel-off’ ontwerp is gebleven en de nieuwe KICKR heeft meerdere verbeteringen mee gekregen die de indoor fiets revolutie verder doorzet. 

Bouwend op het succes van de indoor smart trainer op de markt, heeft Wahoo nieuwe algoritmen ontwikkeld om de weerstand van het vliegwiel nog beter te berekenen. Hierdoor voelen de versnellingen en vertragingen op de trainer directer en realistischer dan ooit.

De nieuwe KICKR is ook 14% stiller dan de vorige KICKR modellen. Ook de verminderde geluidsfrequenties maken de algehele fietservaring stiller.

Sinds drie jaar is de KICKR de officiële indoor smart trainer van Team Sky. Tijdens de afgelopen Tour de France gebruikte Chris Froome de nieuwe KICKR om zijn warm-up te doen voordat hij de klimtijdrit won. Bekend van hun ‘marginal gains’ concept en ongelofelijke aandacht voor details, vertelt Carsten Jeppesen, Hoofd technische zaken van Team Sky, dat de Wahoo KICKR de beste in zijn klasse is en dat hij het team precies geeft wat ze nodig hebben voor hun indoor training programma’s en warm-ups en cooling-downs tijdens wedstrijddagen.

“De KICKR heeft er niet alleen voor gezorgd dat we een nieuw tijdperk zijn ingegaan wat betreft indoor training, maar zet ook de gouden standaard wat betreft prestaties,” aldus Chip Hawkins, CEO van Wahoo. “Nu heeft de nieuwe KICKR de lat alleen nog maar hoger gelegd waarmee we nog steeds de maat slaan binnen deze productcategorie.”

Het vernieuwde ontwerp van het systeem zorgt er voor dat de KICKR een vermogens output heeft van 2000W, ook het maximum gesimuleerde stijgingspercentage is verhoogd naar 20% en dat alles met een consistente precisie van +/- 2% in vermogen. Ook nieuw op het 2016 model is de toevoeging van een nieuw ergonomisch handvat die de mobiliteit verbetert en led-lichten die de ANT+ en Bluetooth verbinding status weergeven.

De nieuwe KICKR kost €1299,00. Kijk op www.dedigitalesporter.nl voor verkooppunten in de Benelux.

Word-abonne---banner---UpDown

 van