06-09-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Ontdek de nieuwe en verbeterde Wahoo KICKR

Voortbordurend op het succes van de originele KICKR brengt Wahoo een update uit van hun beste smart trainer om de indoor fiets revolutie door te zetten. Het ‘wheel-off’ ontwerp is gebleven en de nieuwe KICKR heeft een heel scala aan verbeteringen mee gekregen die de indoor fiets revolutie verder doorzet.

Wahoo heeft nieuwe algoritmen ontwikkeld om de weerstand van het vliegwiel nog beter te berekenen. Hierdoor voelen de versnellingen en vertragingen op de trainer directer en realistischer dan ooit. De nieuwe KICKR is ook 14% stiller dan de vorige KICKR modellen en is daarmee de stilste direct aangedreven vliegwiel trainer op de markt. Ook de verminderde geluidsfrequenties maken de algehele fietservaring stiller.

Sinds drie jaar is de KICKR de officiële indoor smart trainer van Team Sky. Tijdens de afgelopen Tour de France gebruikte Chris Froome de nieuwe KICKR om zijn warm-up te doen voordat hij de klimtijdrit won. Bekend van hun ‘marginal gains’ concept en ongelofelijke aandacht voor details, vertelt Carsten Jeppesen, Hoofd technische zaken van Team Sky, dat de Wahoo KICKR de beste in zijn klasse is en het team precies geeft wat ze nodig hebben voor hun indoor training programma’s en warm-ups en cooling-downs tijdens wedstrijddagen.

“De KICKR heeft er niet alleen voor gezorgd dat we een nieuw tijdperk zijn ingegaan wat betreft indoor training, maar zet ook de gouden standaard wat betreft prestaties,” aldus Chip Hawkins, CEO van Wahoo. “Nu heeft de nieuwe KICKR de lat alleen nog maar hoger gelegd waarmee we nog steeds de maat slaan binnen deze productcategorie.”

Het vernieuwde ontwerp van het systeem zorgt er voor dat de KICKR een vermogens output heeft van 2000W, ook het maximum gesimuleerde stijgingspercentage is verhoogd naar 20% en dat alles met een consistente precisie van +/- 2% in vermogen. Ook nieuw op het 2016 model is de toevoeging van een nieuw ergonomisch handvat die de mobiliteit verbetert en led-lichten die de ANT+ en Bluetooth verbinding status weergeven. De nieuwe KICKR kost €1299,00. Kijk op www.dedigitalesporter.nl voor verkooppunten in de Benelux.

Wahoo KICKR Wielrenblad

Ontworpen door fietsers, voor fietsers, is de KICKR smart trainer dé keuze van zowel pros als amateurs en helpt hij Wahooligans het maximale te halen uit hun indoor trainingen. Met een direct aangedreven ontwerp kan de gebruiker zijn fiets en de trainer verbinden door het achterwiel te verwijderen, de KICKR daarvoor in de plaats te klikken en de ketting op de tandwielen te leggen. Dit zorgt ervoor dat er geen bandenslijtage optreedt zoals je die normaal vindt bij ‘wheel-on’ turbo trainers. Dit zorgt voor het meest realistische weggevoel en tegelijkertijd voor de meest directe overdracht van vermogen en data voor sporters die indoor trainen. De KICKR kan bediend worden met ANT+ of Bluetooth en is ontworpen om naadloos samen te werken met online trainingsapplicaties zoals ZWIFT, TrainerRoad en de Wahoo App.

De Wahoo ELEMNT GPS fietscomputer is ook volledig compatibel met de KICKR. Wanneer ze draadloos verbonden zijn kan de KICKR workouts verzorgen die de weerstand van een klim, afdaling, tegenwind en rolweerstand realistisch simuleren. Ook kun je met de KICKR zo goed als elke route in de wereld virtueel narijden, inclusief hoogteprofielen van bijvoorbeeld Strava. Net zoals bij alle Wahoo producten kun je snel aan de slag en is het gebruik eenvoudig.

 van