29-05-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Wahoo fitness: trainen met de iPhone als fietscomputer

Een telefoon als fietscomputer gebruiken. Je ziet het steeds meer en het wordt ons makkelijk gemaakt met alle apps die hiervoor worden ontwikkeld. Wahoo fitness heeft een complete ‘iPhone powered cycling’ lijn uitgebracht, met een snelheids- en cadanssensor, fietscomputer en hartslagmeter. De Wahoo producten werken vooralsnog alleen met de iPhone 4S, iPhone 5, iPad (3e generatie) en iPod Touch (3e generatie).

Blue SCwielrenblad_nieuws_wahoo_bluesc
Deze fietssnelheid- en cadanssensor meet de snelheid, cadans en afstand en geeft deze weer op de iPhone terwijl je fietst. De odometer houdt de volledig afgelegde afstand bij en slaat deze ook op in het geheugen. De meter hoeft niet opgeladen te worden en werkt met een knoopcelbatterij. Werkt samen met de volgende apps: Wahoo fitness, Wahoo odometer, Strava, Cyclemeter en Runtastic Roadbike.

 

RFLKTwielrenblad_nieuws_wahoo_fitness_rflkt_computer
Met de RFLKT is een fietscomputer die het mogelijk maakt om je iPhone te bedienen vanaf het stuur. Hierdoor kan je iPhone in je zak blijven zitten en heb je minder kans op beschadigingen en waterschade. De informatie die je ziet wordt bepaald door de gebruikte fietsapp. Op dit moment wordt er met twee apps samengewerkt, namelijk met de Wahoo Fitness app en Cyclemeter. Binnenkort volgen er meer.

 

Blue HRwielrenblad_nieuws_wahoo_blue_hr
Deze bluetooth 4.0 hartslagmeter zorgt ervoor dat de training compleet bijgehouden kan worden en is speciaal ontwikkeld voor de iPhone. Meet de huidige hartslag, verbrande calorieën en de doorgebrachte tijd in elke hartslagzone. Werkt o.a. samen met de volgende apps: Wahoo Fitness, Strava, Endomondo, MapMyRide, Cyclemeter en Runtastic Bike.

Binnenkort test Wielrenblad deze producten.

 

 van