Wahoo Kickr Core

Wahoo Kickr Core review. Afgelopen winter hebben we deels doorgebracht op de Wahoo Kickr Core-trainer. Doel was om te zien wat thuis trainen ons op de trails zou brengen en met hoeveel plezier we hem zouden gebruiken. Wahoo biedt een aantal trainers aan, variërend van een complete set met windblazers en een vork die in hoogte beweegt, tot een eenvoudig model waar je heel je fiets in monteert. De Wahoo Kickr Core is een model waarbij je je fiets zonder achterwiel monteert op een vliegwiel met cassette. Deze cassette wordt trouwens niet meegeleverd, iets om rekening mee te houden.

De Wahoo Kickr Core is een vereenvoudigde versie van de duurdere Kickr, die inklapbare poten heeft en geleverd wordt met een cadanssensor en cassette. Het achttien kilo zware apparaat is hierdoor wat minder makkelijk weg te bergen en heeft bij ons een vaste plek in de keuken gekregen. Het apparaat is zeer solide en stabiel, middels een adapterset kunnen we de steekas gebruiken om onze bike op de Core te monteren. Stekker in het stopcontact, app downloaden en we zijn klaar voor vertrek. Met de app stel je de weerstand in, voor nu het belangrijkste voor ons.

Wahoo Kickr fietstrainer

Wat het eerste opvalt is het ontbreken van herrie. Eigenlijk ontbreekt überhaupt geluid. Wat we horen is de ketting. Iedereen die wel eens thuis op een trainer heeft gezeten, weet dat dit een enorm pluspunt is. Een filmpje kijken tijdens het trainen kan nu zonder dat het geluid op standje maximaal hoeft, ook fijn voor je buren. Zoek je liever de competitie op tijdens het trainen, dan sluit de Wahoo Kickr Core probleemloos aan op Zwift of Sufferfest en reageert deze zeer direct op hetgeen je in deze games tegenkomt. Persoonlijk trappen wij liever weg met een toffe docu, wat we ook gedaan hebben. Doordat je je bike snel en makkelijk monteert hebben wij deze veel meer gebruikt dan verwacht. Nee, het is op geen enkel vlak te vergelijken met lekker buiten trappen, maar voor wie een druk leven heeft en niet altijd in staat is hele dagen op de trails te verkeren, je pakt makkelijk een half uur trappen mee in de vroege avond of ochtend. En elke minuut die je je thuis op de Wahoo Kickr Core fitter traint, is dubbel genieten op de trails.

Prijs € 779,90 wahoofitness.com

Meer lezen? 

Meer reviews en tests zoals deze test van de Wahoo Kickr Core lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van