11-08-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Wahoo lanceert de nieuwste KICKR

Wahoo lanceert vandaag de vijfde generatie van hun toonaangevende indoor smart trainers die ze dit keer simpelweg de KICKR genoemd hebben. De nieuwste versie brengt verbeteringen op alle vlakken en is nog preciezer en realistischer geworden. De meest in het oog springende verbetering zijn de nieuwe AXIS feet die er voor zorgen dat de renner op een realistische manier van links naar rechts beweegt en automatische kalibratie.

Automatische kalibratie

Ook is een automatische kalibratie toegevoegd aan de nieuwste KICKR. Hij doet automatisch een Spindown zodat je nooit meer hoeft na te denken over of je KICKR wel goed gekalibreerd is voor een race. Wanneer je tijdens je training of race het vliegwiel laat uitlopen herkent de KICKR dit en start vanzelf het kalibratie proces. Hiermee blijft de krachtmeting van de KICKR altijd zo nauwkeurig mogelijk en rond de 1%.

Zijwaartse beweging

Om de meest realistische indoor smart trainer te maken heeft Wahoo Fitness dit keer gekeken naar de zijwaartse beweging die een rijder maakt. Tijdens een sprint of beklimming kan een rijder flink naar links en naar rechts bewegen en om dit gevoel ook indoor te krijgen heeft Wahoo AXIS feet toegevoegd. Dit zijn drie verschillende soorten voetjes die onder de linker en rechter poot gemonteerd worden die meer of minder zijwaartse beweging mogelijk maken.

Deze AXIS feet zullen ook beschikbaar komen als losse accessoire voor alle eerdere KICKR modellen. Uiteraard werken ze perfect samen met de KICKR CLIMB en zijn ze eenvoudig te verwisselen.

Stil, duurzaam en toekomstbestendig

De nieuwe KICKR is verder zo stil als maar zijn kan. Je hoort alleen het ratelen van de ketting over de tandwielen. Atleten prijzen deze stilte en de duurzaamheid van Wahoo’s producten en deze smart trainer hoort daar, na uitgebreide testen, natuurlijk ook bij. Daarnaast is deze trainer klaar voor de toekomst met een nieuwe poort aan de achterkant die er voor zorgt dat wat er ook aan mogelijkheden komt om je trainer te verbinden, deze KICKR er klaar voor zal zijn.

Zwift NL: Wahoo KICKR Social Race

Om te vieren dat er een nieuwe KICKR gelanceerd wordt organiseert Wahoo Benelux in samenwerking met Zwift Nederland de Wahoo KICKR Social Ride op dinsdag 11 augustus. De race wordt uitgezonden via E-Racing TV en iedereen kan vanaf 19.30 inschakelen voor een voorbeschouwing en de race. Omdat het hier om een social race gaat heeft iedereen de mogelijkheid om een van de mooie prijzen te winnen uit de prijzenpot t.w.v. €3500,-. Je hoeft dus niet eerste te worden om met iets moois naar huis te gaan. Of te blijven. In de studio zullen 5 toppers mee strijden voor de winst.

Inschrijven voor de Wahoo KICKR Social Race kan hier via Zwift. Live meekijken doe je via E-Racing TV hier.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van