Wanneer vervang je je ketting?

Om te bepalen of je je ketting moet vervangen kun je gebruik maken van een Shimano TL-CN42-kettingchecker. Met de TL-CN42 kan de Shimano-ketting snel, nauwkeurig en eenvoudig op slijtage worden gecontroleerd. Deze slijtage-indicator meet de lengte van de ketting. Wanneer de uiteinden van de kettingchecker in je ketting vallen, is hij versleten. De slijtage-indicator meet de lengte van de ketting zonder speling tussen roller en rollerverbindingsplaat door de rollers in dezelfde richting te geleiden. Als je op tijd de ketting vervangt, gaat je cassette langer mee, dit bespaart kosten.

De TL-CN42 Kettingchecker van Shimano zorgt ervoor dat je een beter beeld hebt voor wanneer je de ketting moet vervangen.

Shimano’s originele onderdelen zijn ontworpen als groep. Het mixen van onderdelen van verschillende merken kunnen de prestaties van je groep nadelig beïnvloeden en op den duur zorgen voor meer slijtage. Een Shimano-ketting is zo geconstrueerd dat hij perfect past bij de unieke vorm van tanden van een Shimano kettingblad. Je Shimano Service Center heeft altijd de juiste Shimano-onderdelen op voorraad. Weet je niet of er een Shimano Service Center bij jou in de buurt zit? Kijk dan in de laatste Up/Down voor de shopguide of klik hier.

Wanneer je zelf de ketting wil vervangen, let er dan op dat je de ketting ontvet voordat je hem monteert want nieuwe kettingen zijn bewerkt met een conserveringsmiddel en zorg altijd dat de tekst op de ketting naar je toe gericht is, zo monteer je de ketting altijd in de juiste kettingrichting.


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van