31-01-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Wanty-Groupe Gobert en Cube naar Tour de France 2017

Voor de allereerste keer zullen Wanty-Groupe Gobert en Cube aan de Tour de France deelnemen. Het management van de ploeg kreeg, afgelopen week, de bevestiging van organisator ASO dat Wanty-Groupe Gobert is geselecteerd voor de Tour de France 2017, zij zullen op racefietsen van Cube gaan rijden. Op zondag 23 juli zal het wielerspektakel met de 21e etappe na 3516 km in Parijs eindigen.

Deelname van WGG aan de tour betekent dus ook dat Cube voor het eerst aan de start verschijnt van het grootste sportevenement van het jaar. Wanty-Groupe Gobert zal dit jaar rijden op de Cube Litening C:68 SL. Een ultralicht frame gecombineerd met de beste componenten. De combinatie van de rijders van Wanty-Groupe Gobert en de CUBE Litening geven garantie voor de beste klimprestaties.

“Ik ben hier heel trots op. Wij hoopten aan de start van een grote ronde te mogen verschijnen, maar we durfden niet te geloven in de Tour de Franc. Wij wisten dat onze deelname aan de Dauphiné deuren konden openen voor een eerste grote ronde. Vorig jaar wonnen we onze eerste World Tour overwinning in de Amstel Gold Race én het eindklassement van de Europe Tour. Dit bleken belangrijke elementen te zijn voor Tour de France-directeur Christian Prud’homme,”  vertelt algemeen manager Jean-François Bourlart.

“Ik had een goed voorgevoel, maar wij moesten toch wachten tot de officiële bevestiging. Na de prestaties van vorig jaar is het dik verdiend. Het is de beloning van de harde werk van de laatste jaren. Wij hebben héél hard moeten werken om een ploeg op dit niveau te krijgen,” aldus ploegleider Hilaire Van der Schueren.

Wij zijn zeer verheugd met dit nieuws. De Tour de France spreekt tot de verbeelding van iedere Nederlander. De combinatie Wanty-Groupe Gobert en CUBE is een gouden greep. Sinds de samenwerking hebben we de ploeg positief zien groeien. Met de feedback die we van de ploeg krijgen, kunnen wij het materiaal aanpassen voor de best mogelijke prestaties, zegt marketing manager Carola Noordermeer.

Düsseldorf heeft de eer om op 1 juli 2017 als vierde Duitse stad de Grand Départ te mogen organiseren. De Tour de France 2017 start met een tijdrit van dertien kilometer, waarna de karavaan voor de eerste rit-in-lijn vertrekt richting Luik. Nederland wordt in 2017 overgeslagen. Ook de Mont Ventoux en de Alpe d’Huez maken geen onderdeel uit van het parcours.

Voor meer informatie over de samenstelling van de ploeg kun je de website van Team Wanty-Groupe Gobert en Cube Bikes.

 van