25-07-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Tips bij het aanschaffen van een nieuwe helm

Bij de aanschaf van een helm kun je aan allerlei dingen denken. Wil je de wind door je wilde haren voelen waaien? Of ben je al je wilde haren kwijt en probeer je dat te herstellen met een helm die met alle trends mee gaat en net zo glad is als jouw bovenkamer? Bij BBB Cycling hebben ze voor ieder wat wils. Maar wij willen graag weten wat voor jou de belangrijkste eigenschappen zijn, dus laat een comment achter in de reacties onderaan!

Alles is aero

Tegenwoordig is alles aerodynamisch verantwoord. Want hoe minder weerstand hoe sneller van A naar B! De beste combinatie tussen snelheid en ventilatie? Daarvoor heeft BBB de Tithon. Het gladde oppervlak snijdt door de wind, terwijl de twee grote luchtgaten aan de voorkant koele lucht over het hoofd geleiden. Grote renners als Démare gebruiken deze helm, die overigens ook heel toegankelijk is door zijn kleine prijsje!

Ben jij een heethoofd?

Dan is een helm met als speerpunt optimale ventilatie toch wel een goede optie om te overwegen! De BBB Icarus is helemaal geoptimaliseerd op dit gebied. Gedegen luchtventilatie, lichtgewicht en een uitmuntende pasvorm in een compact ontwerp. Dus niet alleen ideaal voor heethoofden, maar ook ideaal als je graag de zon en bergen op zoekt! Nieuw voor 2017 is de snap-on aero kap die bij de Icarus geleverd wordt. Dus ook geschikt voor heethoofden in de sprint, maar ook nog eens perfect voor extra aerodynamica en warmte tijdens de koudere dagen.

Klimmers opgelet!

De echte klimmer kenmerkt zich aan een fiets met laag gewicht, aerodynamica wordt hierin van minder belang geschat. We nemen een voorbeeld aan Thibaut Pinot en denken even vooruit aan die beklimming waar jij al jaren voor aan het trainen bent: Wat wensen we daar van ons materiaal? Tests tonen aan dat de Falcon van BBB de beste ventilatie op lage snelheden biedt en daarom is deze helm uitermate geschikt om te dragen tijdens beklimmingen in warme, zomerse omstandigheden.

Herken jij je in all eerder genoemde categorieën?

Dan is er geen twijfel over mogelijk, jij bent een allrounder! Allrounders excelleren op verschillende manieren en ook hun materiaal doet dat. Half hoge velgen en dat frame dat zowel in de bergen als tijdens een sprint tot zijn recht komt. Als je op zoek bent naar een helm die daar goed bij past is de BBB Kite jouw helm! Dankzij het slimme ontwerp van het verwijderbare vizier is deze helm multifunctioneel. Of je nu op de weg fietst of off-road de Kite brengt je veilig thuis. De lage achter- en zijkant bieden extra bescherming voor de gevoelige delen van je hoofd. De comfortabele en strakke pasvorm dankt de Kite aan de high-end Icarus helm.

Wat vind jij belangrijk bij de aanschaf van een helm? Laat het ons snel weten in de comments!


Voor meer Wielrenblad-nieuws volg je ons op Facebook, maar met een abonnement op Wielrenblad ben je altijd op de hoogte van de vetste trips en gear! Voor meer informatie over de helmen kun je terecht op bbbcycling.com

 

 van