19-04-2016 - Surfen, Nieuws

Waterman van het jaar Mick Fanning

Mick Fanning, de drievoudig wereld kampioen uit New South Wales, Australie, zal geëerd worden tijdens het 27e jaarlijkse waterman weekend in Laguna beach door de surfbond SIMA. (Surf Industry Manufacturers Association) 

Fanning heeft nooit de makkelijkste weg kunnen afleggen gedurende zijn carrière maar afgelopen jaar was misschien wel de zwaarste uit zijn leven. Het was een jaar waarin hij een aanval van een haai overleefde en een broer verloor terwijl hij vocht voor het wereld kampioenschap. Hij ontvangt dan ook met trots de Waterman Award.

SIMA zal ook nog awards uitreiken voor het vinden van de beste surfspots aan Ramón Navarro. Navarro is constant aan de slag om de beste surfspots ter wereld te ontdekken.

Als laatste ontvangt Simon Anderson de ”Liftime Achievement Award”. Simon Anderson was in 1980 de uitvinder van de truster fin setup die ervoor zorgde dat er niet meer met de klassieke twin-fin wordt gesurft maar met een derde fin erbij. Vandaag de dag is de truster setup nog steeds de standaard in het moderne surfen.

Bekijk hier het hectische jaar van Mick Fanning.

 van