29-09-2014 - Surfen, Nieuws

Wave Tribe opent HQ in Europa

Het eerste eco surf merk Wave Tribe uit Californië opent zijn Europese deuren. Het doel van Wave Tribe is de ecologische footprint van golfsurfers te verminderen. Oprichter Derek Dodds: “Ik was 7 jaar geleden op surf trip in Mexico met een aantal vrienden en ineens viel me de hoeveelheid plastic die we bij ons hadden op. Alle boardbags en andere accessoires waren allemaal van plastic, terwijl wij als surfers juist tegen plastic in onze oceanen zijn”. Derek richtte, als het surfers antwoord op de plastic soup, Wave Tribe op. In 7 jaar tijd groeide het uit tot een gevestigd merk in de Californische surf scene.

Wave Tribe is een merk voor surfers door surfers en maakt ecologisch verantwoorde surf accessoires. Boardbags worden gemaakt van hennep, Leashes en Boardsocks zijn van gerecycled plastic en deckpads van kurk. Dergelijke eco accessoires bestaan nog niet op de Europese markt, daar gaat Wave Tribe nu verandering in brengen. Het motto van Wave Tribe is: ‘Betere Kwaliteit, Beter voor het Milieu, Zelfde Prijs’

Komend weekend kun je kennis maken met Wave Tribe op de surfexpo in Scheveningen. Kom langs op de gezellige stand voor eco-surfadvies, entertainment met bandjes, en 10% beurskorting op alle aankopen.

Wave Tribe is het eco surf merk. We zijn surfers die dagelijks werken aan ons doel om de ecologische footprint van alle golfsurfers te reduceren naar nul.

 

Wave Tribe

 van