14-04-2014 - Surfen, Nieuws

Week van de Watersport: Activiteiten

Tijdens de Week van de Watersport is er van alles te beleven op het gebied van watersport. Bezoekers en deelnemers kunnen op allerlei manieren kennismaken met de velen watersporten of hun vaardigheden op het water uittesten of verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld eens kijken of golfsurfen ook iets voor jou is! 

De Week van de Watersport wordt dit jaar voor het eerst gehouden in heel Nederland van maandag 14 april tot en met maandag 21 april. Volgende week is het dus eindelijk zo ver. Dit unieke evenement gaat dan van start!

Activiteiten

In deze week van 14 tot en met 21 april is er van alles te beleven op het water. In heel Nederland worden er meer dan 250 watersport activiteiten georganiseerd. Er worden zeilclinics georganiseerd, kitesurflessen tegen een gereduceerd tarief, wakeboard demonstraties, er vinden talloze open dagen plaats, er zijn win- en kortingsacties bij watersportbedrijven en nog veel meer. Op deze manier worden nieuwe recreanten geïnspireerd om met deze gezonde vorm van vrijetijdsbesteding aan de slag te gaan.

De activiteiten die tijdens de Week van de Watersport worden georganiseerd zijn: banaanvaren, bodyboarden, buitenboordmotorcheck, canal bike, golfsurfen, jetskiën, kanoën/kajakken, kitesurfen, manoeuvreren, overnachten op ’t water, roeien, sleutelen aan een boot, sloep varen, suppen, funtuben, uurtje varen, vaarbewijs-les, vissen, vlot bouwen, wakeboarden, waterskiën, windsurfen en zeilen. Kortom; voor jong en oud is er iets te doen.

Top 10

Hieronder volgt een beknopte selectie van de top tien activiteiten op dit moment die georganiseerd worden door de bedrijven. Voor alle activiteiten kan je op deze website terecht, deze activiteiten zijn allemaal onder gebracht op een landkaart en iedere dag komen er nog meer activiteiten bij.

1. Golfsurfen

2. Zeilen

3. Suppen

4. Uurtje varen

5. Proefvaren

6. Kanoën/kajakken

7. Zeilles

8. Open dag

9. Manoeuvreren

10. Roeien

 van