20-09-2021 - Snowboarden, Nieuws

Welcome to the Team: Robin Van Gyn

Het Jones pro-team fonkelt aan de nachtelijke hemel en is als een winterconstellatie. Onze teamrijders zijn allemaal stralende sterren op zich, maar de uitstraling van hun collectieve talenten is een nog inspirerender gezicht om te zien.

Eenmaal in een blauwe maan voegen we een ster toe aan onze melkweg waarvan de schittering aanvoelt als een perfecte pasvorm. Vereerd om aan te kondigen dat zo’n hemelse convergentie zojuist heeft plaatsgevonden…

Help ons alsjeblieft een van de helderste sterren in het snowboarduniversum te verwelkomen in de Jones-familie, de legendarische Robin Van Gyn!

Robin Van Gyn heeft al meer dan tien jaar de standaard voor freeride snowboarden voor vrouwen helpen bepalen, zowel in films als als gids. Ze begon haar carrière in Whistler en sneed haar tanden door de Whistler backcountry oplaadlijnen en sprongen op een niveau dat maar weinig vrouwen ooit hebben geëvenaard. Haar talenten brachten haar snel naar Alaska, waar ze naar nog grotere lijnen stapte, en ondertussen begon ze een carrière als shredgids die elke zomer in Argentinië werkte.

Robin Van Gyn’s video-onderdelen in Peep Show en Full Moon-films, plus een prominente rol in Travis Rice’s Depth Perception, leverden haar back-to-back Transworld Video Part Of The Year-onderscheidingen op. De afgelopen jaren is ze ook gids geweest voor de beroemde Baldface Lodge, en afgelopen winter dook ze weer in het competitieve snowboarden. Robin Van Gyn gooide krachtige lijnen naar zowel de Baldface- als de Alaska-wedstrijden en won de veel gevierde en zeer omstreden Natural Selection Tour 2021.

We zijn meer dan opgewonden om met Robin te gaan werken, want ze is niet alleen een belachelijk getalenteerde shredder, maar ze is ook een echte ambassadeur van de sport die haar leven al heeft gewijd aan het delen van haar passie en het helpen van anderen om van snowboarden te houden.

Bekijk het onderstaande interview voor meer informatie over Robin en let dit seizoen op haar op onze sociale feeds.

Lees meer op de canyon website

 van