05-08-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Welkom in de wildernis

De streek rondom het Zwitsers nationaal park is een paradijs voor e-mountainbikers. Het terrein is niet te steil en niet te vlak en daarom uitstekend geschikt voor een meerdaagse fietstocht. Constante begeleider: de oeroude natuur. Over bergpassen, bospaden en singletrails voert de route in vier dagen langs culturele schatten en door een wilde, ongerepte natuur. Deze aantrekkelijke fietstocht is een must voor liefhebbers van mountainbiken en voor iedereen die dat wil worden.

Vlinders, marmotten en beren?

De zon schijnt, er waait een licht briesje en talloze vlinders dansen in de lucht. Welkom in de Val S-charl ten zuiden van Scuol aan de rand van het Zwitsers nationaal park. Zacht zoemt de motor van de e-bike in harmonie met het zachte ruisen van de beek. Zo nu en dan word je opgeschrikt door het doordringend fluiten van de marmotten. Maar verder is het heel vredig en rustig in het dal. Tenzij zich ineens een beer vertoont in het kreupelhout zoals vorig jaar in de zomer. Vroeger leefden beren overal in het gebied dat nu Zwitserland is. Later zouden ze echter eerst in het Mittelland en uiteindelijk ook in de Voor-Alpen en in de Jura uitgeroeid worden. Rond 1900 kwamen ze alleen nog voor in het Unterengadin en de Val Müstair. Tot uiteindelijk hier in de Val S-charl 110 jaar geleden de laatste beer van Zwitserland werd gedood. Tegenwoordig komen ze echter soms weer op bezoek. Maar de schuwe dieren laten zich maar zelden zien. Wat niet erg is omdat deze regio andere troeven achter de hand heeft.

Lees het artikel hier verder. Voor de beste bike hotels in Zwitserland kun je terecht op de website.


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van