02-02-2015 - Nieuws, Wielrenblad

#WEOWNYELLOW – Speed daten op de racefiets

Steeds meer young professionals ontdekken de fiets als prettig tijdverdrijf. Hoe leuk is het dan om deze passie te delen met je partner? Ruim dertig vrijgezelle mannen en dertig vrijgezelle vrouwen dachten er net zo over en komen op Valentijnsdag (14 februari) speed daten tijdens een twee uur durende fietstocht in Tour de France-stad Utrecht. De fiets als hét middel voor fietsliefhebbers om een nieuwe liefde te ontmoeten.

Daten en sporten tegelijk
Terwijl meer dan twintig procent van de relaties in Nederland start via online dating brengt Date at speed mensen met een gedeelde passie direct samen. Daten in combinatie met het beoefenen van je sport lijkt een match made in heaven. Zo is uit verschillende onderzoek gebleken dat sporten een positief effect heeft op de aantrekkingskracht, je humeur en je zelfvertrouwen waardoor je zekerder op mensen af zult stappen. Daarnaast vinden singles mensen die sporten een stuk aantrekkelijker dan mensen die helemaal geen sport beoefenen.

Weownyellow Tinder, relatieplanet en andere middelen teveel gedoe
Ambassadeurs van het #Weownyellow programma Frank Kwanten (First Echelon) en Marit Huisman (#Weownyellow, Zeloo Sports B.V.) kwamen op het idee: “Van vrienden horen wij veel verhalen over alle relatiesites en apps die als doel hebben mensen te koppelen. Geweldige uitvindingen maar, je kan niet altijd zien of de persoon waar je mee in contact bent ook fietst en je bent veel tijd kwijt aan de eerste contacten. Tijd die je anders wellicht zou gaan sporten. Dus bedachten wij in het kader van #Weownyellow deze unieke rit waarbij wij zestig vrijgezellen fietsers bij elkaar brengen. Mensen met dezelfde passie voor fietsen en het eerste contact gaat niet van je sporttijd af. Hoe kun je als actief fietser nu beter iemand leren kennen dan op de fiets?!  Daarnaast willen wij hiermee aandacht vragen voor het #Weownyellow programma, een initiatief om meer vrouwen op de fiets te krijgen. Met Date at speed belichten we een breed scala aan prettige bijkomstigheden van de fiets.”

Hart fietsen ‘Bon Voyage’
Nadat de 60 vrijgezelle mannen en vrouwen in Utrecht bij elkaar zijn gekomen, stappen zij op de fiets voor hun speeddate waarbij ze elke 5 minuten naast een andere vrijgezel fietsen. Na afloop van de fietstocht worden er koppels gevormd en enkele opdrachten uitgevoerd. Hoogtepunt van dit ludieke evenement  is het fietsen van een hart, wat te zien is in de video van Le Tour Utrecht ‘Bon Voyage’.

 

 van