20-05-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Wereldmarktleider spatborden SKS Germany vergroot voorsprong

Dat SKS Germany groot is in fietspompen, weet iedereen. Maar niet iedereen weet dat SKS ook al zo’n 20 jaar wereldmarktleider is in spatborden. Dat begon met de overname van het Engelse Bluemels in 1983. Samen met de serieproductie van kunststof spatborden in 1988 en de quick-release spatborden in 1999 werd SKS Germany rond de eeuwwisseling wereldmarktleider. In 2020 noteerde SKS Germany een recordproductie van 3,1 miljoen vast gemonteerde spatborden en 1,9 miljoen steekspatborden. Het ziet ernaar uit dat het 100-jarige SKS Germany dat record in 2021 alweer gaat verbreken.

Het was een strategisch slimme zet, de overname van Bluemels, waarmee SKS een nieuw marktsegment betrad. Het bedrijf had toen al een solide imago opgebouwd als producent van fietspompen, mede door de befaamde SKS RENNKOMPRESSOR. Belangrijk was ook de start van de serieproductie van geëxtrudeerde kunststof spatborden. Onder de namen ‘Chromoplastics’ en ‘Bluemels’ werden ze wereldwijd de maatstaf. Samen met de introductie van de quick-release MTB-spatborden in 1999, waaronder de SHOCKBOARD en X-TRA DRY, werd SKS Germany rond de eeuwwisseling wereldmarktleider. Dat geldt tot de dag van vandaag. Zowel in OEM als after market spatborden.

SKS Germany spatborden

Innovatie leidend

Opvallend is de extra focus op innovatie van SKS Germany in de laatste jaren. Neem het NIGHTBLADE MTB-achterspatbord met geïntegreerde accuverlichting. De SPEEDROCKER set, speciaal voor gravelbikes, met een opvallend hoge stabiliteit en een sublieme spatbescherming via een dubbele spoilerfunctie in het voorspatbord en telescopische verlenging van het achterspatbord. Denk ook aan de leidende RACEBLADES natuurlijk. En heel recent de nieuwe MUDROCKER spatbordset voor MTB en 29’ers die je zonder gereedschap monteert. Het voorspatbord kan ook zonder schroefdraad aan de vorkbrug worden bevestigd en een slimme Extender beschermt de trapaslager en de derailleur.

Made in Germany-productie

Door de explosief toenemende vraag zijn de productie en magazijncapaciteit van SKS Germany in de laatste jaren fors uitgebreid. In een drieploegendienst wordt er dag en nacht geproduceerd om aan de groeiende vraag te voldoen. Made in Germany is daarbij een groot voordeel. SKS kan beter leveren omdat men niet afhankelijk is van productie in het Verre Oosten en langdurige verschepingen. Ook kan SKS de kwaliteit van de lokale productie optimaal beheersen wat resulteert in 5 jaar garantie op vrijwel alle producten.

Bekijk de producten van SKS Germany op de website!


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van