21-12-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Wereldrecord: de meest gefietste kilometers in zeven dagen

Professioneel ultra endurance fietser Jack Thompson is de nieuwe wereldrecordhouder van de meest gefietste kilometers in een week. Hij fietste 3.500 kilometer in slechts zeven dagen tijd! Hiermee versloeg hij het record van 3.333 kilometer. Jack reed al deze kilometers voor de strijd tegen depressie.

De 32-jarige Thompson heeft ruim de helft van zijn leven gebruik gemaakt van medicatie tegen zijn depressie. Het stigma rondom het gebruik van medicatie om mentale ziekten te overwinnen is donker en negatief. Jack neemt het heft in handen en waagt een poging het huidige record van 3.333 kilometer te overtreffen. Met deze poging wil de ultra endurance fietser andere mensen die lijden aan depressies laten weten dat deze groep een deel uitmaakt van dit record. Hij steekt hen een hart onder de riem. Middels de enorme fietstocht die hij aflegde in zeven dagen wil hij zijn oprechte behulpzaamheid tonen.

BBB ENDURANCE CYCLIST

Hoe zag zijn week eruit? Er is een documentaire gemaakt over deze ultieme uitdaging: From the Inside Out. Deze kan je bekijken op het YouTube kanaal van Jack. Hieronder alvast wat cijfers om je een beeld te geven van de prestaties van de ultra endurance ride:

  • 113 uur rijden
  • 17,5 uur slapen
  • 76.821 verbande calorieën

Film en photo credits: @matmiata 


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #5 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van