17-09-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Werelduurrecord voor vrouwen verbeterd

Dat Bradley Wiggins momenteel de houder van het werelduurrecord bij de mannen is mag geen verassing zijn. Sinds de verandering van de regels zijn er al heel wat renners geweest die de strijd tegen de klok aan gingen. Deze veranderingen zijn ook doorgevoerd bij de vrouwen, en hier is de strijd om het record dan ook weer losgebarsten. 

Afgelopen weekend wist Milly Shafter van Houweling een indrukwekkende afstand van 46,274 kilometer neer te zetten, in het tijdsbestek van een uur. Molly Shaffer Van Houweling is vijfvoudig wereldkampioen bij de dames amateurs. Met deze recordpoging verbeterde ze het twaalf jaar oude record van onze landgenote Leontien van Moorsel.

Leontien bezat het record sinds 2003, toen zij in Mexico een afstand van 46,065 aflegde binnen het uur. Hierbij moet worden vermeld dat dit record nog aan de verouderde reglementen voldeed, en zij het uurrecord wist neer te zetten op een fiets zonder aerodynamische houding.

Hopelijk weet Nederland dit record in te toekomst weer te veroveren, maar vooralsnog zal Milly kunnen pronken met het uurrecord, hieronder kun je de samenvatting van haar prestatie nog even bekijken.

[youtube id=”_4z2fRM8JZ8″]

 van