26-06-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Wethouder opent nieuwe mountainbikeroute Hoofddorp

De wethouder(s) van sport en/of recreatie gemeente Haarlemmermeer zal op woensdagavond 1 juli om 19:00 uur bij het Pannenkoeken Paviljoen, Kruisweg 1625 Cruquius, op feestelijke wijze de nieuwe mountainbikeroute in Hoofddorp openen.

Aan deze nieuwe route is maandenlang door vele vrijwilligers en met steun van diverse sponsors gewerkt. Het totale traject is ongeveer 13 kilometer lang en voert door de Groene weelde, Boseilanden en het Haarlemmermeerse bos. Deze prachtige route had dan ook nooit tot stand kunnen komen zonder de actieve medewerking van Recreatie Noord-Holland en de Gemeente Haarlemmermeer. Het startpunt is bij het Pannenkoeken Paviljoen en uiteraard is de bekende Big Spotters Hill in de route opgenomen.

De route is afwisselend en uitdagend voor zowel gevorderde als de beginnende mountainbikers. De route word onderhouden door de leden van MBC de NoordBikers die ook trainingen op de dinsdagavond verzorgen. Tevens zullen hier diverse evenementen door de NoordBikers worden georganiseerd, zoals de Drafbike op de paardenrenbaan in het najaar en gelijk al op 1 juli aanstaande het 1e Mountainbike-kampioenschap van de Haarlemmermeer. Naast deze wedstrijd is er op de openingsavond nog veel meer te doen. Zo zijn er, met dank aan Balk Rijwielen, diverse standhouders aanwezig met onder andere testbikes.

Kortom, ben je beginnende of gevorderde mountainbiker, deze avond kan en mag je niet missen!! Meer informatie is hier te vinden.

A3 poster hoofddorp.indd

 van