09-04-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Wie doet er mee en kan over 30 dagen feilloos wheeliën?

Oud-hoofdredacteur Bas Rotgans kwam gisteren de 30-day Wheelie Challenge van Canadese trials grootheid Ryan Leech tegen. Het is een online cursus waarbij je in dertig lessen leert om te wheeliën.

Elke avond moet je een kwartier op je fiets oefenen en hoewel sommige fietsen meer geschikt zijn dan andere, vertelt Ryan zelf dat het op alle fietsen kan. De cursus kost 30 Amerikaanse dollars. In Bas zijn woorden: “Heel diep van binnen heb ik dit altijd willen leren, maar er nooit echt de moeite en de tijd voor genomen. Maar deze cursus is het duwtje in de rug en ik durf het nu hardop te zeggen: “ik wil leren wheeliën!”

Nadat ik dit op mijn Facebook postte kwamen er heel veel reacties van andere bikers met allemaal hun eigen redenen waarom ze (nog) niet kunnen wheeliën. Toen dacht ik: laten we er een groepsproject van maken! En de reacties zijn supertof, onder andere bij Trek op het hoofdkantoor is een groep werknemers er in de middagpauze mee begonnen en ik heb gisteravond de eerste (theorie)les doorgenomen en ga vanavond aan les 2 beginnen en mijn eerste sessie buiten.”

Zo gezegd, zo gedaan. Wie doet er mee? We hebben een Facebook-groep aangemaakt, waar je je kan aanmelden en je progressie in kleine filmpjes of foto’s kan delen. Wij hebben zelf geen aandelen in deze cursus, dus ook geen financieel belang bij het promoten ervan. Het lijkt ons gewoon gaaf als er begin mei een paar honderd wheeliënde UP/DOWN lezers bij zijn gekomen. Wie weet wil Ryan dan wel een cursus Manualen beginnen… 😉

Dus:
Stap 1: Boek de cursus hier.
Stap 2: Meld je hier aan voor de Facebook groep.
Stap 3: Ga aan de slag en houdt ons – en elkaar – op de hoogte van je vorderingen. Wij zullen die van onszelf ook delen.

Succes!

Bekijk hier de teaser!

[vimeo id=”118311865″]

 van