30-09-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Wie is Prorace?

Prorace is een Belgische producent en verdeler van racefietsen, opgericht en gevestigd in Willebroek sinds 1990. Prorace is niet zoals andere fietsproducenten want Prorace laat je jouw eigen fiets samenstellen. Bij Prorace kies je zelf de fiets, het design, de kleuren en de bijpassende onderdelen. Er zijn meer dan 540.000 combinaties mogelijk bij het ontwikkelen van uw fiets.

Hoe werkt het?

1.Kies uw fiets

Bent je op zoek naar een aero, lightweight, endurance, time trial, gravel of mountainbike model? Prorace heeft het allemaal.

2. Kies uw design

Kies uit tal van standaard designs en stel het zelf online af naar je wens. Wil je toch iets extra? Prorace biedt de mogelijkheid om de het design te personaliseren.

3. Kies uw kleuren

Kleuren à volonté. Standaardkleuren? Of liever iets trendy? Marmer, pailletten, camo-kleuren of kristal, Prorace heeft het allemaal. Ontdek een tal van mogelijkheden voor de personalisatie van uw fiets.

4. Kies uw onderdelen

Zadel, stuur, stuurlinten… Stel je volledige fiets zelf samen. Na uw aankoop rechtstreeks vertrekken? Dat kan! De volledige afmontage regelt Prorace speciaal voor jou. Zo kan je zelf gelijk op de jouw eigen ontworpen fiets springen.

Garantie

Naast een volledige personalisatie en afmontage, biedt Prorace ook nog eens 5 jaar garantie op je aankoop.

Hieronder hebben wij alvast een paar fietsen uitgelicht.

Randa – Aero

Zon, zee, strand, maar wat een uitzicht op deze verbluffende berg in Mallorca. De Randa DSQ, genoemd naar de berg vanwaar je maar liefst 32 dorpen uit de omgeving kan zien. Dit gloednieuw full carbon frame heeft zijn naam niet gestolen en is dé aerohengst op stal van Prorace. Naast het prachtig nieuwe design, beschikt de Randa over aanzienlijk aerodynamische verbeteringen en speciale framevormen die samen de weerstand verminderen en de aerodynamica verbeteren.

Bij dit full carbon monocoque frame zijn alle kabels mooi weggewerkt. Bovendien werd de aerodynamische cockpit zo ontworpen om de weerstand te minimaliseren en tegelijkertijd precieze stuureigenschappen te garanderen. Daarnaast plaats je je makkelijk in een lage positie en sprint je nu nog sneller naar de finish dankzij het kleinere balhoofd. Het ultieme resultaat? De Randa DSQ, het model uit de toekomst, want hoe sneller je fietst, hoe meer ondersteuning je krijgt door deze hoogst ontwikkelde aerodynamica.

Desert Fox X – Gravel

Als gloednieuwe opvolger van de Desert Fox, introduceert Prorace de Desert Fox X. Net zoals de andere fietsen wordt de Desert Fox X geproduceerd volgens het EPS (Expandable Polystyrene system) procedé. In tegenstelling tot zijn voorganger wordt er nu ook gebruik gemaakt van de Carbon Nanotube Technology (CNT). Dit alles resulteert in een lichter en toch 30% sterker frame dat de stijfheid en de tolerantie van kritieke punten van het frame vergroten.

Bovendien geniet je bij de Desert Fox X van een volledig geïntegreerde bekabeling wat ook de aerodynamica ten goede komt. Je kan kiezen voor de combinatie stuur en stuurpen of de aerodynamische gravel cockpit.

Tofla – Endurance

Pittig. Zo kan de Tofla, een beklimming centraal in Mallorca, wel omschreven worden. Maar ook de gloednieuwe Prorace Tofla, genaamd naar deze beklimming, doet die naam alle eer aan. De basis ligt dan wel bij de populaire Chaos, maar qua geometrie biedt de Tofla net dat extra comfort wat het een echte endurance fiets maakt zonder verlies van snelheid. Met zijn vlijmscherp stuurgedrag, minimaal gewicht en maximale stijfheid scheur je over elk wegdek.

Bovendien monteer je makkelijk iets bredere banden, waardoor dit fietsframe vrijwel overal inzetbaar is. Net zoals bij de andere Prorace frames geniet de Tofla van een verbeterde stijfheid en tolerantie van kritieke punten van het frame, dankzij de vernieuwde gebruikte technologieën; Expandable Polystyrene System (EPS) en Carbon Nanotube Technology (CNT).

“Het bedrijf staat vooral bekend om no-nonsense racefietsen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Toch doet die omschrijving ze tekort, want tegenwoordig biedt Prorace uitgebreide mogelijkheden om je fiets te personaliseren: er zijn meer dan een half miljoen combinaties mogelijk op het gebied van design en afwerking. De enduranceracer Tofla is een van hun jongste telgen, Tess Havik-Raaijmakers ging er mee op pad.” 

Lees onze volledige review van de Prorace Tofla hier.

Wil je meer info over Prorace en alles wat ze aanbieden, ga dan naar Prorace.be en ontdek alle Prorace fietsen hier.

 van