13-05-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Wielerfestival Montferland

Nog twee en een halve week en dan staat de vierde editie van Wielerfestival Montferland alweer voor de deur. Op 30 en 31 mei zal ‘s-Heerenberg barsten van fietsers die een fantastisch programma voorgeschoteld krijgen. Daarnaast kan er in de avond van 30 mei genoten worden van echte koersverhalen onder andere van Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp. 

Op zaterdagavond 30 mei wordt het Heilbron Bikewriters Wielercafé gehouden. Tijdens dit wielercafé zullen schrijvers Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp vertellen over hun wielerervaringen. Beiden zijn ook bekend van TV­ optredens in het programma van Mart Smeets, tijdens de Tour de France. Het wielerboek van Wagendorp, Ventoux, is onlangs verfilmd. Verder zullen bekende ex-­renners als Jelle Nijdam, Léon van Bon en Tristan Hoffman hun opwachting maken tijdens het wielercafé en hun belevenissen op de fiets delen met het publiek.

Wielerfestival montferland it2

Nog leuker is het, dat de meeste aanwezigen ook mee zullen doen aan de wielerevenementen van het Wielerfestival. Zo zal een groep Bikewriters op zondagmorgen deelnemen aan de Kanjers voor Kanjers Toercyclo – een toertocht waarin groepjes hun eigen ‘kampioenschap’ op een afgesloten parkoers kunnen betwisten, inclusief officiële huldiging voor de eerste drie na afloop. Iedere vriendenclub, trainingsgroepje, of officiële vereniging kan zich hiervoor nog inschrijven!

Thijs Zonneveld zal op zaterdag starten in De Pedaleur Mountainbike Marathon powered by Volvo Harrie Arendsen en is daarmee meteen een van de favorieten voor de zege. Datzelfde geldt wellicht voor ex­topveldrijder Wim de Vos, die zijn opwachting zal maken in de Giant Store ’s­-Heerenberg Zomercross, een veldrit door het prachtige Kasteel Huis Bergh en door café De Gracht, waar direct na de cross het Wielercafé wordt gehouden.

Wielerfestival montferland it1

Jelle Nijdam deed afgelopen jaar aan verschillende onderdelen mee en dat wordt ook dit jaar verwacht, terwijl Léon van Bon heeft aangegeven dat hij mee wil doen aan de Medio Fondo, een open wedstrijd op het heuvelachtige parkoers tussen ‘s-­Heerenberg, Zeddam en Beek. Tristan Hoffman zal bij Kanjers voor Kanjers Kids Clinics aanwezig zijn. Hiervoor kunnen alle kinderen met en zonder mountainbike zich opgeven!

Voor meer informatie over het Wielerfestival Montferland kun je op deze website terecht.

 van