22-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Wielersportbond NTFU heeft een fietssport app ontwikkeld

Een jaar lang werkte de wielerbond aan een app met niet alleen de vertrouwde toertochtkalender, maar ook routes en spots. “Onze leden vragen al langer om een app waarin zij eenvoudig toertochten kunnen vinden,” zegt Bart van de Vossenberg van de NTFU. “Daarnaast hebben we allerlei bekende en onbekende fietsspots toegevoegd. Daarmee brengen we jouw fietsritten tot leven, want achter elke kasseienstrook en iedere klim schuilt een mooi verhaal.”

Hoe werkt de App?

Op basis van jouw GPS-locatie stelt de app een lijst samen met toertochten, routes en spots bij jou in de buurt. Natuurlijk kun je ook op onbekend terrein zoeken naar verrassende plekken en leuke evenementen. Swipe door de kaart of gebruik de uitgebreide filter.

Toertochten en routes

Hoewel er voorlopig nog geen toertochten zijn, kun je uiteraard wel al plannen maken. Want Nederland barst van de prachtige toertochten, ook na corona. In de Fietssport-app vind je het grootste aanbod van toertochten en maak je eenvoudig een verlanglijstje. Daarnaast beschikt de app over ruim 1.000 routes die je op eigen houtje kunt fietsen. De routes zijn samengesteld door ervaren routemeesters bij NTFU-verenigingen, liefhebbers die jou graag over de mooiste wegen en paden voeren.

Ontdek nieuwe spots

Naast toertochten en routes staat de app boordevol uitdagende klimmen, kasseien, gravelstroken, monumenten en wielercafés. Sommige spots kunnen fanatieke fietsers dromen, zoals de Posbank of de Cauberg. Maar de app bevat ook verborgen pareltjes en mooie verhalen. Weet jij bijvoorbeeld het verhaal achter het witte stadje Thorn of ken je de witte wegen van de Kampina? De app bevat al ruim 200 spots en dagelijks worden er nieuwe plekken toegevoegd. Zo blijf je ontdekken.

fietssport app

Download de gratis app

Start met ontdekken en download de Fietssport-app gratis in de App Store of Google Play. Heb je al een Fietssport-account? Log dan met dezelfde gegevens in. Wil je alles uit de app halen? Neem Fietssport PLUS. Je hebt dan toegang tot de complete kalender, downloadt alle routes als GPX en schrijft je eenvoudig in voor toertochten. Bovendien is je fiets tijdens iedere rit goed verzekerd.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van