27-02-2018 - Wielrenblad, Nieuws, Magazines - Mikel

Wielrenblad #1 2018

Daar is-ie dan: Wielrenblad #1, net voor de Bikemotion. Ook deze uitgave staat weer vol met toffe reisverhalen, tips en reviews. Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende fietstocht! 

Vanaf 1 maart is het Wielrenblad leverbaar en verkrijgbaar. 

Het magazine staat boordevol inspirerende fotografie, tijdloze verhalen, prachtige reisverslagen, onmisbare producten en kersverse nieuwtjes uit de wielerwereld. Hieronder alvast een beknopt overzicht van de artikelen uit de nieuwste uitgave en een preview om alvast in de stemming te komen.

Fietseiland Taiwan: de vijf hoogtepunten

Taiwan een wielerbestemming? Jazeker. Het Aziatische eiland heeft een echte fietscultuur en routes waarvan het wielerhart sneller gaat kloppen. We fietsen er langs een turquoise meer, over ruige kustwegen en over een van de langste bergpassen ter wereld. Taiwan is ideaal voor liefhebbers van exotische fietsbestemmingen.

Ken je cijfers, ken jezelf

Steeds vaker zie je op tv de renners naar hun teller kijken om te zien hoeveel vermogen ze leveren. Met name de mannen van Sky schijnen precies te weten hoe lang ze welk vermogen moeten leveren om het maximale uit zichzelf te halen en de koers naar wens te doen verlopen. Maar hoe kom je aan die kennis en hoe doe je er je voordeel mee tijdens het optimaliseren van je eigen prestaties? Thomas Kruithof is behalve wielrenner data-analist en zocht het uit.

Gravelbikes

We gingen eens shoppen in de collecties van wat merken om te kijken wat we daar zoal tegenkomen aan gravelbikes. Het goede nieuws: er is van alles! Het nadeel: kiezen is niet makkelijk.

In dit nummer o.a:

6. Etalage

9. Geavanceerd en Rauw

10. Taiwan

16. Cannondale Slate Force 1

18. Road plus

20. Ken je cijfers, ken jezelf

24. De built

30. Upcycle your life

36. Voorjaarland

38. Gravelbikes

46. Etalage

50. In balans kasseien

54. Thomas Kruithof

56. Lanzarote

64. Het vakantiehuis

68. Lunch

76. Summit 2 Summit

82. De laatste slag

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van