30-04-2019 - Wielrenblad, Nieuws, Magazines

Wielrenblad #1 2019

Wielrenblad #1 is uit! Een prachtige uitgave die weer vol staat met gave reisverhalen, tips en reviews. Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende fietstocht! Wie wilt die luxe met dit heerlijke weer nou niet? 

Drie landen in één klap

Oostenrijk, Italië en Slovenië. Karinthië, officieel gelegen in het zuiden van Oostenrijk, is het punt waar deze drie landen samenkomen. Half gelegen boven Italië en half gelegen boven Slovenië. Karinthië is een deelstaat (Bundesland) van Oostenrijk, met een Sloveense minderheid. Het zuiden wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid meren, waarvan de oevers vrijwel zonder uitzondering zijn voorzien van uitstekende fietspaden. Bijna paradijselijke wegen die met grote snelheden getrotseerd worden. Laat je meenemen door deze route en geniet van het verhaal!

Een echte gravelklassieker!

Het is niet altijd nodig om af te reizen naar landen zoals België, Frankrijk of Italië om te genieten van prachtige wielerkoersen over eeuwenoude wegen vol gravel en kasseien. Dit gevoel is namelijk ook dichter bij huis te ervaren, namelijk tussen Zwolle en Arnhem op verstopte boerenpaadjes. Tijdens het rijden van de gravelroute tussen Zwolle en Arnhem in kom je als fietser van alles tegen. Laat je verassen door wegen vol gravel en kasseien of door het prachtige Nederlandse landschap vol met bossen, boerderijen en kastelen. Na flink wat kilometers afgelegd te hebben, is het welverdiend om nog een stuk van de Veluwe mee te pakken om dat echte buitenlandse gevoel nog even goed te ervaren. En dat allemaal binnen ons eigen land! Merlijn Spenkelink deelt zijn ervaring over deze prachtige tocht.

Zadeldoping

Het racefietszadel. Vaak verguisd, zelden geliefd. Menig niet-fietsende tante of oom vraagt vertwijfeld of dat ding niet een beetje te smal en te hard is. Het vormt, naast je stuur en pedalen, het derde en belangrijkste contactpunt met je fiets. Een essentieel onderdeel van elke fiets, dat een fietstocht kan maken of breken. Maar hoe kan het dat sommige mensen uren zonder problemen kunnen doorfietsen en dat jij na een uurtje al aan een koffiestop toe bent? Ligt dat aan je zadel? Of aan je houding? Laat je verrassen door een vijftal variabelen die ervoor zorgen dat jij als fietser met meer comfort op je zadel gaat zitten.

 

 

Inhoud:

6. Faaker see
16. Etalage
24. Product reviews
28. Zadelhoek
32. Ceylin Alvarado
38. Thomas Kruithof
41. Vang de vorm
44. Brug
46. Giant revolt
48. Specialized venge
50. 3T Exploro
52. Campagnolo 12 speed EPS
56. Het waakteam
60. Routemaker Gijs Bruinsma
62. Schijfremmen
66. Benjamin de Bruijn
68. Zwolle – Arnhem
76. Onze mooiste fietswinkels
82. Wielergedicht

 van