02-05-2019 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad #1 2019 Etalage

In dit artikel geven we de aandacht aan negen producten uit het Wielrenblad #1 2019.

1. ERGON SR PRO CARBON

Het Duitse Ergon is een oudgediende op het gebied van ergonomie, hun ergonomische handvatten zijn bijna klassiekers te noemen. Dit SR Pro Carbon zadel is het topmodel van hun zeer doordachte zadelcollectie. OrthoCell-inlays in het zitgedeelte zorgen voor maximale drukvermindering en zijn duurzamer en lichter dan gel. Deze lichtgewicht versie met carbon rails en koolstof composiet zadelschaal weegt slechts 175 gram (maat S/M).

€ 189,95 | ergonbike.com

 

 


 

2. FLR F-XX II

Dat wedstrijdmateriaal niet vele honderden euros hoeft te kosten bewijst FLR met deze F-XX II schoen. Een laag gewicht, maximale ventilatie en een superstijve carbon zool helpen je maximaal te presteren. Twee draaisluitingen zorgen dat je de druk bij je voorvoet en enkel/hiel onafhankelijk van elkaar snel en comfortabel kunt afstellen.

€ 199,95 | flr.shoes

 


 

3. SPECIALIZED ROUBAIX

Lichter dan de Venge, aërodynamischer dan de Tarmac. Daarmee introduceert Specialized zijn nieuwe Roubaix Endurance racer, naar eigen zeggen hun meest technische fiets ooit. In de vorkbuis zit dan ook een instelbare schokdemper ingebouwd, genaamd Future Shock 2. De zadelpen is zowel aërodynamisch als schok adempend, mede doordat hij dieper in het frame vastgeklemd wordt.

Vanaf € 2.299,- | specialized.com

 

4. LAZER BULLET 2.0

De Bullet 2.0 van Lazer staat bol van de techniek. Ten eerste is er de Airslide bovenop, die je in staat stelt te wisselen tussen maximale aerodynamica of optimale ventilatie. Maar ook door de geïntegreerde magnetische lens, die de luchtweerstand nog verder vermindert. Deze is achterop de helm te plaatsen als hij niet nodig is. Ook zit er in de stelknop van de hoofdband een LED achterlicht geïntegreerd.

€ 259,99 | lazersport.com


 

 

5. SIGMA SPORT BC 23.16

De BC 23.16 is Sigma’s meest uitgebreide fietscomputer zonder GPS, maar wel met alle trainings- functies als hoogte/stijging, hartslag, cadans en vermogen, waarbij alles is uit te lezen en analyseren in de meegeleverde software. Alle sensoren zijn inbegrepen en hij heeft een logcapaciteit van tot wel 500 uur. Via NFC kan de BC 23.16 met je Android-smartphone communiceren.

€ 129,95 | sigmasport.com

 

6. SRAM FORCE ETAP AXS

Nagenoeg dezelfde mogelijkheden als Red eTap AXS, maar dan op Force niveau, dat biedt de nieuwe draadloos-elektronische 12-speed SRAM Force eTap AXS groep. Bovendien is hij volop te combine- ren met Red AXS en Eagle, SRAM’s elektronische MTB groep. Je kunt er dus net zo makkelijk een agressieve 2x racer of een hardcore 1x gravelbike mee samenstellen. Het verschil in gewicht tussen een RED en Force eTap AXS zal ongeveer 300 gram zijn.

Vanaf € 2.058,-| sram.com


 

 

7. SUPACAZ ASANOHA

Deze Supacaz Asanoha sokken zijn perfect om deze zomer goed gesoigneerd ten tonele te verschijnen. Ze zijn bovendien makkelijk aan te trekken, hebben een fijne pasvorm en ventileren optimaal. Deze Asanoha lijn, met het van het Supacaz stuurlint bekende stermotief, is leverbaar in een bijna eindeloze hoeveelheid kleurencombinaties.

€ 12,99 | supacaz.com

 


 

8. LICELLO VEDETTE AVT+

Hou je ervan je te onderscheiden, kijk dan eens naar Licello. Een behoorlijk eigenzinnig Nederlands merk dat uiterst kleurrijke custom design fietsen, framesets en wielerkleding levert. De aluminium of carbon fietsen worden eigenhandig ontworpen, gespoten en geassembleerd. De Vedette AVT+ (avontuur) is Licello’s carbon gravelbike, geschikt voor 700C of 650B wielen.

€ 1.899,- (frameset) | licello.nl

 

 

9. SPECIALIZED PROPERO III ANGI

De Propero III is behalve uitgerust met het MIPS veiligheidssysteem, tevens voorzien van de ANGI-crashsensor. Deze koppel je met je telefoon, waarna de sensor een eventuele valpartij detecteert. Het systeem begint vervolgens met aftellen en als je niet op tijd aangeeft dat je in orde bent, stuurt het een sms-bericht met je locatie naar vooraf ingestelde contacten.

 


 

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Wielrenblad!

 van