01-05-2020 - Nieuws, Wielrenblad, Magazines

Wielrenblad #1 2020

Het is weer tijd voor de nieuwe editie van Wielrenblad! Wielrenblad #1 ligt bij onze abonnees binnenkort op de mat. In deze editie gaan we onder andere op reis naar Kufstein, Oostenrijk. Testen we weer een aantal nieuwe fietsen en kijken we naar hoe fietsers omgaan met het corona virus. Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan  abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus.

Bekijk hier alvast een voorproefje van Wielrenblad #1 2020 om in de stemming te komen. Veel leesplezier!

Kufstein, Oostenrijk

De naam Kufstein doet mogelijk een belletje bij je rinkelen. Oostenrijk organiseerde in 2018 het WK wielrennen en hoewel Innsbruck de officiële gastheer was, startte de wegwedstrijd in Kufstein. Daarmee zette dit oude vestingstadje zich op de wielerkaart en het profileert zich dan ook als een ideaal fietsgebied. Terecht, stelden we vast, maar niet alleen vanwege de vele wielrenmogelijkheden.

Specialized Allez Sprint Comp Disc

Op de een of andere manier is het Specialized met de Allez Sprint gelukt een fiets te bouwen die meteen bij zijn introductie ‘cult’ was, iets waarvoor de meeste fietsen en onderdelen eerst vijftien jaar onopgemerkt en verwaarloosd in schuurtjes moeten doorbrengen. Hoog tijd om eens te onderzoeken hoe dat komt.

COVID-19 en fietsen

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen
te gaan hebben veel impact, dat mag duidelijk zijn. Zoals minister-president Rutte het verwoordde, ‘Wij zijn als land ziek, we zijn een patiënt en we proberen te kijken waar het medicijn moet worden opgevoerd.’ Eind maart vroegen we enkele fietsers hoe ze omgaan met de opgelegde beperkingen.

Inhoud

3. Voorwoord
6. Kufstein, Oostenrijk
18. Etalage
24. Product Reviews
28. Kona Sutra LTD
30. Specialized allez sprint
32. Teller of telraam?
34. Fietsers en COVID-19
40. Wonder wielenaar
44. Route bouwen
50. Drentse keien
58. Steun de wielersport

Lees Wielrenblad

De nieuwste uitgave van Wielrenblad  kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2019 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van het Wielrenblad, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van