Wielrenblad #1 2022 is uit!

Wielrenblad #1 2022 is uit! In deze editie verschaffen we je weer enorm veel leesvoer. Van mooie winterse avonturen tot voedingstips en nieuwe fietsreviews, het staat er allemaal in. We ontdekken nieuwe routes en hebben genoten van de Nederlandse steden cultuur. Hiernaast is de nieuwe Canyon Endurance CF 7 all-road getest, praten we over voedingswetenschap, nemen we je mee op nieuwe avontuurlijke routes en hebben we diverse productreviews. Wil je de nieuwe editie van Wielrenblad graag bij jou op de deurmat ontvangen? Ga dan naar onze webshop, of beter nog, mis geen enkele uitgave en wordt hier abonnee. Wij wensen je veel leesplezier!

Koolhydraat – behoefte tijdens het fietsen

In de tijden van Merckx, Hinault, Poulidor en nog ver daarna at men vóór het fietsen vaak biefstuk. Daar zou je sterk van worden en harder mee kunnen fietsen. De bidons zaten vaak vol met water, maar men mocht niet te veel drinken, omdat je daar traag van zou worden. Inmiddels zijn door wetenschappelijk onderzoek de voedselgewoontes in het peloton en daarbuiten wat aangepast. Men is het belang van hydratatie en koolhydraatinname in gaan zien, waardoor niet alleen binnen de wielersport, maar ook bij andere sporten nog steeds record na record wordt verbroken. Lang werd gedacht dat 90 gram koolhydraten het absolute maximum was wat een duuratleet zou kunnen verdragen. Maar klopt die gedachte nog wel?

Tannheimer Tal

“Tannheimer Tal? Nee, nooit van gehoord. Waar ligt dat?” We krijgen de vraag of we dit gebied willen verkennen. De naam zegt ons niets en de omgeving staat ook niet bekend als een wielerregio bij uitstek. Een snelle blik op Komoot doet ons hart desondanks sneller kloppen. De omgeving stikt van de gravelwegen, de een nog mooier dan de ander. De highlights tonen prachtige hardpack-gravelwegen die fraai door groene alpenweides en langs hoge toppen slingeren. Het onbekende Tannheim lijkt hoge verwachtingen te scheppen, maar worden ze waargemaakt?

De nieuwe Canyon Endurance CF 7 all-road

Bestaat er al een type fiets dat op elk terrein uitblinkt? Waar er vroeger de racefiets en cyclocrosser waren, lijken de grote verschillen nu steeds kleiner te worden. De grote merken hebben hier duidelijk op ingespeeld wat betreft de geometrie van de frames, de mogelijkheid tot bredere banden en comfort. Voorgaande geldt ook voor de vernieuwde Canyon Endurance CF 7 All-Road. Redacteur Ronald van der Boon onderwierp hem aan een test.

Wielrenblad #1 2022

Wielrenblad #1 2022 is nu uit! Dit mooie magazine is nu te bestellen in onze webshop. Zie hier de webshop.

Inhoud

 • P.6 Tannheimer Tal
 • P.14 Nieuwtjes
 • P.20 Mechanisch vs. elektrisch
 • P.24 Productreviews
 • P.28 Winter
 • P.34 Goed lelijk
 • P.44 Canyon endurance CF7 all-road
 • P.48 La Redoute
 • P.50 Instappers
 • P.58 Broer
 • P.60 7,397 liter zuurstof per minuut
 • P.62 Specialized MY22 Diverge expert
 • P.66 Koolhydraat behoefte
 • P.68 Vroeg, te vroeg, veel te vroeg

De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je nu bestellen in de Soul Webshop en deze vanaf eind maart kopen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Wielrenblad #1 2022 is ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van