Wielrenblad #2 2014
Het tweede nummer van Wielrenblad is vanaf vandaag weer verkrijgbaar, dus alle abonnees kunnen de nieuwste uitgave op de deurmat verwachten. 100 pagina’s vol met sferische verhalen over jouw hobby/sport/levensstijl: wielrennen.
Hieronder hebben we alvast een kleine scoop van een aantal van deze artikelen! Zoals je van ons gewend bent zit ook deze uitgave van Wielrenblad weer boordevol met afwisselende artikelen. Denk aan reisverslagen, routes, medische artikelen, fietstesten, indrukwekkende foto’s en nog veel meer.
Bekijk ook even onderstaande preview, voor een impressie van het nieuwe Wielrenblad. Zorg gewoon dat je je favoriete magazine voortaan niet mist en word voor het gemak snel abonnee. Daarnaast kan je uiteraard ook terecht in de webshop om losse nummers te bestellen. Hier kun je ook alle voorgaande uitgaven van Wielrenblad nog eens bestellen als je deze nog niet gelezen hebt.
– Route: Madeira. Klimmen op het bloemeneiland.
Binnen een paar uur klimmen we van de bloemenzeeën aan de kust, door mistig oerwoud naar ruig hooggebergte. Het is heerlijk fietsen op Madeira – mits je goede klimmersbenen hebt. Drie dagen zwoegen op het bloemeneiland…
– Column Nico de Boer. Grote pier.
Als de Ronde van Noord Holland (Le Champion) voor de deur staat, moet ik er vaak even aan denken. In de tijd dat ik in Oostzaan woonde, waren start en finish vrijwel naast mijn huisdeur en zat ik altijd in de eerste groep die om 07.00 uur vertrok. Een aantal maal fietste ik de tocht met een tiental maten uit onze zondagmorgenploeg, een groep hardrijders met een lokaal beroemde en beruchte reputatie. Door wielrennertje te spelen op de openbare weg en in strak gelid kop over kop tempo te rijden tot de mindere goden happend naar adem afvielen…
– Posterserie Klassieke beklimmingen: Stelvio.
48 Bochten zigzaggen naar de top van de Stelvio. De klim is gelijkmatig en lang. Je zoekt een goede cadans en je klimt steeds wat hoger. Nog een bocht, en nog één. De tel raak je kwijt maar in het juiste ritme raak je in een trance en wordt alles teruggebracht tot slechts een paar elementen: de bochten, de top, de sneeuw, de lucht. Bestel de poster in onze webshop: www.soulwebshop.nl
– De evolutie van het schakelen. Van afstappen en achteruit trappen naar een druk op de knop.
Je staat tijdens je fietstochtjes vast nooit stil bij de ontwikkeling van het huidige schakelsysteem. De techniek is lange tijd hetzelfde gebleven, maar als we alle schakelsystemen onder de loep moeten nemen, kunnen we wel een boek uitbrengen. In dit artikel behandelen we de meest invloedrijke. Wat betreft de toekomst? Met de komst van het elektrische schakelsysteem zijn we in een nieuw tijdperk beland…
– De Barcarola-bergsessies. Zes vrouwen, zes fietsen, zes verhalen.
Zes vrouwen, tot vandaag onbekenden van elkaar, ontmoeten elkaar aan de zonnige Spaanse kust in Sant Feliu de Guixols in hét sporthotel van de Costa Brava, Hotel Van der Valk Barcarola. Een meer divers gezelschap valt bijna niet te vinden: van laborant tot scholier, van arts in spé tot topsporter. Twee factoren verbindt deze vrouwen: de fiets en één tweet van een wereldkampioen…
– WWWielerblogs.
Ben je (mentaal) nog niet uitgefietst? De digitale snelweg begint, waar het asfalt ophoudt. Het web staat vol interessante en nuttige wielerblogs. Je moet ze alleen weten te vinden. Wij hebben alvast een paar inspirerende blogs op een rij gezet…
– Heilige huisjes: Weg met de binnenband! Waarom wij in tubeless geloven.
Veel rijders denken dat de keuzemogelijkheden voor banden ophoudt bij de keuze tussen ‘gewone’ clinchers of tubes. Het rijden met tubeless banden is – ondanks de bemoeienis van een paar grote merken – nog een ondergeschoven kindje. Maar is dat terecht? Onze interesse was gewekt toen het Nederlandse wielenmerk Julius Cycling, jonge honden in het wereld van mooie wielsets die zich opwerpen als voorvechter van het tubeless rijden, bij ons aan de bel hing om eens een setje van hun wielen uit te proberen. Voorzien van tubeless banden uiteraard…
– Wielerverhaal: Oom Staf.
Toen tante Bets verkering kreeg met Staf Vanginderen was de familie te klein. Hoe kon ze, slechts tien jaar na de dood van ome Kees, haar liefde zo lichtvoetig aan een ander geven? Was ze dan vergeten hoe zwaar de familie geleden had onder dat vreselijke verlies? En daarbij, die Vanginderen was een Vlaming, een Roomse Vlaming bovendien, en iedereen wist wat dat betekende: twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen. Om over de verhalen die rondgingen over kerels die hun hele leven op een boot gezeten hadden, maar te zwijgen…
– Route: Het Zwarte Woud. Culinair verantwoord bikkelen in Zuidwest-Duitsland.
Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland. Oorlogszuchtige Romeinen doopten dit dicht beboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen het Zwarte Woud omdat ze er maar moeilijk doorheen konden dringen. Voor de gemiddelde fietser is dat tegenwoordig geen enkel probleem meer. Het is een wielerparadijs met tal van culinaire beloningen direct langs de de weg…
– Voeding: Koolhydraten stapelen. Voor meer energie op de grote dag.
Grote borden vol kale pasta, stapels pannenkoeken of toch gewoon een boterham. Elke fietser bereidt zich anders voor op dé tocht of wedstrijd. Wat is de zin en onzin omtrent het stapelen van koolhydraten? En welke invloed heeft de glycemische index van een product?