01-08-2019 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad #2 2019 Etalage

In dit artikel geven we de aandacht aan tien Producten uit het Wielrenblad #2 2019

1. BRYTON RIDER 450

Deze Rider 450 is het topmodel van Bryton en biedt eigenlijk alles wat je van een topmodel mag verwachten, op de prijs na dan. Met in totaal 78 functies, waaronder een 2,3 inch scherm met tien datavelden, navigatiefunctie gebaseerd op Open Street Maps en een accuduur van 32 uur, kom je niets tekort. De Rider 450 communiceert perfect met je sensoren via ANT+ en bluetooth.

€ 179,95 | brytonsport.com 

2. SALSA WARROAD

De Enduro Road-geometrie van de Salsa Warroad is nadrukkelijk ontworpen om lange ritten te rijden en niet alleen op verharde wegen. Tevens is er gedacht aan mounts voor rekjes, spatborden en hebben de grotere frames drie bidon-mounts. Het carbon frame weegt slechts 1,8 kilogram en biedt ruimte voor 700cx35mm banden (of 650cx47mm). De Warroad is beschikbaar als frame only of als complete fiets met SRAM- of Shimano-groepen.

€ 4.999,- | salsacycles.com

3. TOPEAK ROADIE DA G

De meest compacte en lichtgewicht versie in de DA-pompserie past gemakkelijk in de zak van je fietskleding. Dual-Action (DA) verdubbelt het luchtvolume bij elke slag en zo blaas je je banden op tot 8 bar, afleesbaar op de geïntegreerde bandenspanningsmeter. De stofdop houdt het mondstuk schoon en de vergrendeling zorgt dat de pomp niet losschiet en luchtdicht is. Het totaalgewicht is 116 gram.

€ 29,95 | topeak.com

4. ROTOR 1X13

Terwijl iedereen het over 12 speed heeft, biedt het Spaanse Rotor al een complete 13 speed-groep aan. En niet zomaar een: de groep werkt hydraulisch, in plaats van met kabels of elektrisch. Zowel naar de remmen als de versnellingen lopen dus vloeistofleidingen. Het voordeel is dat het geheel onderhoudsvrij is en het maakt de groep lichter bovendien. De groep is met een grote collectie cassettes inzetbaar voor alle fietsen, van MTB tot gravelen roadbikes.

Vanaf €1.999,- | rotorbike.com

5. SELLE ITALIA SLR BOOST TI316

Het klassieke SLR-zadel van oer-zadelmaker Selle Italia is ingrijpend gewijzigd. Zo is het zadel 2,5 centimeter korter geworden en weegt het in deze Superflow-uit- voering met titanium rails slechts 158 gram. Behalve in een superlichte Kit Carbonio-uitvoering is het zadel er ook in een versie met mangaan rails en als damesuitvoering. De prijzen variëren van 129,90 euro tot 299,90 euro.

€ 204,90 | selleitalia.com 

6. SEA TO SUMMIT AIRLITE TOWEL

Een handdoek van 108 bij 45 centimeter die 47 gram weegt? Deze Airlite reishanddoek is 40 procent lichter dan de normale Sea to Summit Pocket Towel. Beide zijn gemaakt van een microvezel-garen die meer dan drie keer zijn eigen gewicht in vocht kan absorberen. Lichtgewicht, supercompact en extreem snel drogend: het maakt deze reishanddoek tot een ideaal onderdeel van je bikepacking-uit- rusting. Verpakt formaat: 8,5 bij 6 centimeter.

€ 13,95 | seatosummit.com

7. SCHWALBE ONE CLASSIC SKIN

Sinds dit jaar is de bekende Schwalbe One beschikbaar in ‘clas- sic skin’ uitvoering, ook wel skin- wall genoemd. De One is beschikbaar in diverse maten en kleuren, maar deze Classic Skin-uitvoering alleen als 700x25c. Met 127 TPI en 225 gram is het een band uit het hoogste segment.

€ 52,90 | schwalbe.com

8. SHIMANNO GRX

Shimano introduceert de eerste gravel-specifieke onderdelengroep: GRX. Of eigenlijk is het een hele serie aan gravelgroepen, te weten de RX800, RX600 en RX400-serie, met 1×11, 2×11 en 2×10 set-up. Wat ons meteen opviel: de RX810-crankset met 48-31 kettingbladen, voor een enorm versnellingsbereik. Er zijn mechanische en Di2-schakelopties, de eerste is al leverbaar, de tweede volgt binnenkort (augustus).

Prijzen n.n.b. | shimano.com

9. SPECIALIZED EMT CAGE MOUNT ROAD TOOL

Dit compacte multitooltje komt met een kunststof houdertje dat je vastschroeft aan een Specialized Rib Cage II bidonhouder met SWAT-technologie. Daardoor vormen houder en tool een naadloos geheel met de bidonhouder, kun je er niet op vallen en zie je hem nauwelijks zitten. Bovendien zit het tooltje op deze manier mooi laag in je frame gemonteerd, wat goed is voor je zwaartepunt.

€ 46,90 | specialized.com

10. POLISPORT BOTTLE CAGE PRO

Een simpele bidonhouder, nou en? Klopt, maar deze Bottle Cage Pro van Polisport weegt slechts 33 gram, is leverbaar in verschillende kleuren, klemt goed en dankzij de slimme geometrie van de houder kun je de bidon makkelijk vanuit verschillende hoeken pakken. Roestvrijstalen schroeven zijn inbegrepen en hij kost desondanks nog geen acht euro.

€ 7,99 | polisport.com

 

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Wielrenblad!

 van