09-07-2021 - Nieuws, Wielrenblad, Leesvoer

Wielrenblad #2 2021 is nu uit!

Wielrenblad #2 2021 is vanaf vrijdag 9 juli verkrijgbaar! Deze extra dikke en zomerse uitgave is inmiddels te bestellen in de Soul Webshop. Zodat je genoeg leesvoer hebt om de zomer door te komen! 

In Wielrenblad #2 2021 nemen wij je onder andere mee op de allerlangste route van Nederland en naar het fietsjuweel in Vorarlberg; Bregenzer Woud . Ook hebben we weer diverse fietsen mogen testen, waaronder een Franse ferrari-rode racefiets genaamd; Time Alpe D’huez 01 Aktiv Disc. Onze ervaringen met uiteenlopende producten vind je terug in deze editie zoals je van ons gewend bent. Tevens legt Ronald van der Boom uit hoe je piepjes en kraakjes kunt opsporen. Kortom, deze editie wil je niet missen!

Bestel Wielrenblad #2 2021 hier!

Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje van Wielrenblad #2 2021:

Green Divide

Het is zomer 2017 en ik vraag me voor het eerst af hoe lang je in Nederland onafgebroken ineen bos ‘rechtdoor’ zou kunnen fietsen, voor je aan het einde van dat bos zou zijn. En hoelang zou zo’n route maximaal kunnen worden? Die ultieme onverharde bosroute zou je de hele dag weg moeten nemen van het klassieke Nederland. Geen weilanden, geen steden…enkel bos en heide.

Het antwoord leek snel gevonden. De Veluwe is het grootste bos van Nederland, dus als je die van de ene naar de andere kant rijdt, dan heb je praktisch gezien je route al. In de jaren die volgden reed ik meermaals mijn ultieme bosroute over de Veluwe. Van Arnhem in het zuiden, helemaal naar het noordelijkste puntje net onder Zwolle, om vervolgens de trein terug naar huis te pakken. De route ontwikkelde zich van beter tot best, maar bleek bij lange na nog niet de aller langste groene route van Nederland te zijn…

Vochtverlies en fietsen

Goed blijven drinken, hè? Dat is belangrijk!’ is een uitspraak die je vast wel eens hebt gehoord van je fietsmaatje, of zelf hebt uitgesproken. Maar waarom is het dan zo belangrijk? Naarmate je vochtverlies toeneemt daalt je prestatievermogen flink. Bij meer dan vijf procent vochtverlies kun je nauwelijks nog presteren. Dat is best zonde natuurlijk, want het heeft niets te maken met hoeveel fietstalent je hebt.

Time Alpe D’Huez 01

Een Ferrari-rode Franse racefiets. Het klinkt als vloeken in de kerk, maar als je de volledig rodeTime Alpe D’Huez 01 ziet dan besef je dat het stiekem een mooie combinatie is. Gedurfd is het in ieder geval van het Franse merk dat bekend is geworden met de uitvinding van de klik pedalen. Naast pedalen maken ze ondertussen ook al tientallen jaren carbon frames en niet voor de minsten. Renners als Tom Boonen en Thomas Voeckler hebben veel successen op Time-fietsen geboekt. Wat het merk helemaal uniek maakt is dat de bouw van hun carbon frames niet in het Verre Oosten plaatsvindt, maar gewoon binnen Europa, in Slovenië. Genoeg aanleiding om dit Franse lichtgewicht eens onder de loep te nemen.

Inhoud Wielrenblad #2 2021
P.6 Route: Green Divide
P.14 Etalage
P.26 Column: Thomas Kruithof
P.28 Techniek: Piepjes en Kraakjes
P.34 De Buit: Product reviews
P.40 Uitgelicht: Roval Alpinist SL
P.42 Voeding: Vochtverlies en fietsen
P.46 Rimpelingen: De Italiaanse weg
P.48 D’r op en d’r over: Time Alpe D’Huez 01
P.50 D’r op en d’r over: Canyon Grizl
P.52 Uitgelicht: Cube Nuroad C:62SL
P.54 Uitgelicht: Ritchey Break-away
P.56 Wetenschap op wielen: Muzikale doping
P.58 Rout: Bregenzer Woud
P.62 Fietsforensen: Commutes en collega’s
P.70 Samen op: Hans van Waas
P.70 Fiets in stijl: Wielerkleding
P.90 Column: Benjamin de Bruijn
P.98 FInale


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #1 2021 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van