11-11-2021 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Wielrenblad #3 2021 etalage

In dit artikel geven we aandacht aan alle uitgelichte producten uit Wielrenblad #3 2021.

Protest Kleding 

Met deze kledingcollectie duikt Protest voor het eerst in de wereld van de wielersport. Comfortabele en gedetailleerde kits voor zowel dames als heren, diverse shirts gecombineerd met een custom bib (of short voor de dames). De kleding is op een duurzame manier in Italië geproduceerd en is voorzien van het Bluesign-label. Deze stof is een zeer snel drogende ‘2-way stretch’ variant. De kit zit strak genoeg voor de racer, maar misstaat ook zeker niet tijdens je eerstvolgende gravelrit. Waar Protest bekendstaat om kleding voor boardsporten, vinden wij deze overstap naar de tweewielers een geslaagd experiment. Afgebeeld is het Prtsemele-damesshirt. 

€ 79,99 

Protest.eu 

Canyon Inflite 2022 

In 2017 was de Inflite een opzienbarende nieuwe verschijning in het cyclocross-circuit, inmiddels heeft de fiets naast ontelbare wereldbekeroverwinningen ook al vier wereldtitels op het palmares staan. Voor 2022 is het frame met de bijzondere bovenbuis gebleven. Nieuw is het feit dat zowel de CF SL als SLX in twee prachtige kleurstellingen verkrijgbaar is. Naast mooie kleuren kan je ook zeer hoogwaardige afwerkingen vinden voor ieder prijsniveau. De CF SLX 9 en CF SL8 schakelen draadloos met Sram Etap AXS en een ingebouwde vermogensmeter. De CF SL 6 is vanaf nu uitgerust met Shimano’s GRX-gravelgroepset. 

9 CF SLX  € 4.299,- 

8 CF SL   € 3.499,- 
6 CF SL € 1.999,- 

Canyon.com

Cube Agree C:62 SLT 

Cube heeft met de Agree al enkele jaren een zeer succesvolle comfortracer in het programma. Het voor komendn jaar volledig vernieuwde frame belooft naast comfortabel ook nog eens flink aerodynamisch te zijn. De hier afgebeelde SLT is het topmodel in de reeks, welke is voorzien van volledig geïntegreerde bekabeling. Voor iedereen die wat langer onderweg wil zijn is er de custom [CURSIEF2X] storage pocket, die onderaan de bovenbuis gemonteerd kan worden. Het maakt de fiets praktischer en zelfs nog een beetje aerodynamischer. Uiteraard verkrijgbaar in diverse kleuren en afmontages. De prijs is op het moment van schrijven nog niet bekend. 

Cube.eu

Tifosi Optics Tyrant 2.0 

Voor iedereen die niet zo gecharmeerd is van de huidige ‘groot, groter, grootst’-mode qua zonnebrillen, levert Tifosi Optics de ‘traditionele’ Tyrant 2.0. Ondanks de schappelijke prijs en bescheiden looks, heeft hij heel wat techniek in huis. Zo zijn de lenzen, zowel in heldere als in ‘smoke’ uitvoering, op sterkte verkrijgbaar! Er zijn drie sterkte-niveaus: 1.5, 2.0, en 2.5. Ook is de Tyrant verkrijgbaar met een ‘fototec’ lens: deze past zich automatisch aan aan de weersomstandigheden, van helder tot donker glas, afhankelijk van het licht. Alle lenzen zijn los verkrijgbaar en de uitvoering op sterkte kost nog eens twintig euro minder ook. 

€ 79,95 

Tifosioptics.com 

Island Tribe-zonnebrand 

Het ons welbekende Island Tribe heeft een nieuwe look. Wat niet verandert is de volledige uv-bescherming die de factor 50 zonnebrand biedt. Daarnaast bevat zowel de spray als de gel geen parfum, parabenen of oxybenzone, de meest gezonde en veilige zonnebrand als je het ons vraagt. De producten zijn vrij van microplastics en geen dieren zijn kwaad aangedaan tijdens ontwikkeling of productie. Geen enkele reden om je huid dus onbeschermd te laten. 

Vanaf € 12,50 

Islandtribe.nl 

Streetwise Cycle Race 

Op het welbekende wielercircuit van Sloten vindt donderdag 23 september van 11.00 tot 18.30 uur de Streetwise Cycle Race plaats, het eerste open Amsterdamse wielerkampioenschap voor (ex-)dak- en thuislozen. Op deze sportieve en gezellige dag vindt een aantal races plaats. Ook kun je een fietsclinic volgen en er wordt vervolgens afgesloten met een gezellige barbecue. Schrijf je in en doe mee of kom kijken, voor een gezellige dag. 

Hulpvanderegenboog.org

Knog Blinder

De Knog Blinder is inmiddels een oude bekende onder de racefietslichtjes. Deze lampjes zijn in een nieuw jasje gestoken en hebben daarnaast een eigen afbeelding in het led-patroon. De lampjes zijn via USB oplaadbaar en passen met de siliconen straps gemakkelijk op iedere fiets. De gewone Blinder heeft 200 lumen voor en 100 lumen achter. Er is nu ook een mini-uitvoering met efficiënte COB-leds, die schijnt met 70 om 30 lumen. 

Twinpack Blinder € 74,99 
Twinpack Mini € 54,99 

Knog.com 

Trivio Hyperion Revo Green 

Trivio heeft aan de toch al ruime zonnebrilcollectie nog eens een aantal zeer scherp geprijsde modellen toegevoegd. De nieuwe topper in de lijn is deze Hyperion Revo Green. Hij wordt geleverd met deze Green Revo-lens met anti-reflectiecoating en een transparante lens met een anticondenscoating. De neuspad is verstelbaar en hij wordt geleverd met hardcase en schoonmaakdoekje. Tot slot, hij is ook leverbaar met een wit frame. Dikke looks voor een dun prijsje. 

€ 64,99 

Trivio.com 

Kledingwedstrijd Milremo  

Milremo is een nieuwe speler op de markt voor custom wielerkleding. Via Shimano Europa kan je tegenwoordig direct bij Milremo de mooiste unieke fietskleding ontwerpen en laten maken, zowel voor jezelf, je vriendengroep, je collega’s als wedstrijdteam. Milremo presenteert een unieke wedstrijd: je kan 15 sets bib + shirt winnen als je het mooiste ontwerp maakt via de nieuwe custom kledingtool. Dus scan de QR-code, ontwerp een mooie kit en misschien rijden jij en je vrienden er al voor het einde van de zomer in rond. 

milremo.com


De etalage staat in het gepubliceerde magazine: Wielrenblad #3 2021. Deze kun je bestellen in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad!

 van