30-10-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Magazines - Mikel

Wielrenblad #4 2017

Daar is-ie dan: Wielrenblad #4! Ook deze uitgave staat weer vol met toffe reisverhalen, tips en reviews. Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende fietstocht! 

Het magazine staat boordevol inspirerende fotografie, tijdloze verhalen, prachtige reisverslagen, onmisbare producten en kersverse nieuwtjes uit de wielerwereld. Hieronder alvast een beknopt overzicht van de artikelen uit de nieuwste uitgave en een preview om alvast in de stemming te komen.

ROUTE: DE MEDITERRANNE ALPEN

De ‘Mediterrane Alpen’ rond het Italiaanse Levicomeer zijn een speeltuin voor wielrenners, met routes in alle windstreken. We beklimmen er de krankzinnige Kaiserjägerstrasse en ontdekken de verborgen Passo Manghen in het Lagorai-gebergte. Daar trotseren we steile hellingen en slalommen langs koeien met uitzicht op de ongerepte vallei.

BUNNYHOP

De herfst zit vol verrassingen. Na een flinke storm kan de weg ineens verspert worden door takken, modderplassen en bushokjes. Natuurlijk kan je de reuzeslalom inzetten om de obstakels te ontwijken, een andere optie is om op de fiets te blijven en er overheen te springen met de bunny hop-techniek. Hoe voer je dit op de fiets uit? Wielrenblad legt het uit.

ALS EEN MES DOOR DE WIND

Eén specifiek genot van wielrennen is de wind door de sleuven van je helm te voelen, maar kilometerslang op een dijk tegen de wind inbeuken geef je maar al te graag af aan je maten om bij te komen in hun wiel. Het verschil is overduidelijk: luchtweerstand laat niet met zich spotten, maar door in een groep te fietsen kun je elkaar helpen.

INHOUD

4 Route: Levico, Trente, Italië

12 De Buit: Challenge Elite Pro-banden, X-Socks Bike Racing-sokken, XLC Sport-bibshort & jersey

14 In balans: De bunny hop

16 Duurtest: Isaac Element Disc

20 Als een mes door de wind

26 Route: Lage Vuursche, Drenthe

32 Geadopteerd: Squadra Beinum

38 Column Rick

40 Route: Algarve, Portugal

48 Zo verwissel je een cassette

52 Mijn fiets: De fiets van Mirjam

54 D’r op & D’r over: Canyon Aeroad CF SLX-dames

56 Retul Fit

60 Etalage

70 Pedaalridders: Bordjessprint

80 D’r op & D’r over: Specialized Crux vs Diverge

84 Een pijnvrije rug

90 Route: Vogezen, Frankrijk

98 De laatste slag

MEER LEZEN? 

Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word voor het gemak abonnee, en ontvang alle nummers lekker thuis op je deurmat. Het is mogelijk om het nieuwste nummer weer los te bestellen in onze webshop, dit geldt tevens ook voor de andere nummers van Wielrenblad die je eventueel voorbij zijn gegaan. Ben je nog niet thuis maar wil je wel al het magazine lezen? Dan kun je ook het digitale magazine in onze Soul Kiosk App bekijken!

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van