12-11-2019 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad #4 2019

Het is weer tijd voor de nieuwe editie van Wielrenblad! Wielrenblad #4 ligt bij onze abonnees al op de mat. In deze editie gaan we onder andere op reis naar Girona in Spanje. Testen we weer een aantal nieuwe fietsen en vertellen we je meer over vast vs vloeibaar voedsel. Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan  abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus.

Bekijk hier alvast een voorproefje van Wielrenblad #4 om in de stemming te komen. Veel leesplezier!

TRAKA GRAVEL, GIRONA

Traka Gravel is een tweedaagse gravelrace door de heuvels rondom het Spaanse Girona. Girona is reeds de officieuze wielren-hoofdstad van Europa en is vast van plan ook een gravel-mekka te worden. We togen naar Catalonië voor de eerste editie van de ‘enige Europese gravel-etappekoers’, zoals de organisatie het noemt.

VOEDSEL VAST VS VLOEIBAAR

Uitpuilende achterzakjes vol met reservemateriaal, maar ook een banaan, energierepen en een thuiskom-gelletje. Zelfs een stuurtasje vol snoepjes wordt soms ingezet om de gevreesde hongerklop te voorkomen. Wanneer heb je genoeg aan een bidon? Waarmee vul je die en hoe vul je een tekort zo goed mogelijk aan? Hoe bepaal je een goede balans tussen wat je tijdens het fietsen eet en drinkt? Redacteur en profwielrenster Rozanne Slik deelt haar ervaringen en vroeg sportdiëtiste Lisa Nijbroek, werkzaam bij Team Sunweb, om tips.

GEVOEL OP DE FIETS

Berichtje in de WhatsApp-groep van mijn fietsclubje: ’Chefkes, 25- of 28-millimeter-banden op mijn nieuwe racer?’ Mijn eerste impuls is om iets over aerodynamica en windtunnels te antwoorden, maar ik bedenk me. ‘Maakt niet uit, waar jij je het beste bij voelt’, typ ik uiteindelijk in. Een wetenschaps- journalist die op hobbyniveau fietst, moet niet doordraven tegenover zijn wielermaatjes. Net zoals een professionele wielerploeg niet moet doorslaan wanneer het wetenschappelijke kennis en innovatie wil gebruiken in de begeleiding van zijn renners.

Lees Wielrenblad

De nieuwste uitgave van Wielrenblad  kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2019 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van het Wielrenblad, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 

 1. Voorwoord
 2. Inhoudsopgaven
 3. Route – Traka gravel Girona
 4. Route – Arnhemse klimklassieker
 5. Etalage
 6. De buit
 7. Uitgelicht – Specialized Rapidair
 8. Recensie – Ster Clement
 9. In balans- Vast vs. Vloeibaar voedsel
 10. Rapportage – Rotor fabriek Madrid
 11. Column – Thomas Kruithof
 12. Buitenblad – De nachtploeg
 13. Wielerverhaal –Oerkracht
 14. Fotogalerij – En nu cross
 15. D’rop en d’r Over – Basso Diamante
 16. D’rop en d’r Over – Merida Mission CX 8000
 17. D’rop en d’r Over – Specialized Diverge Comp
 18. D’rop en d’r Over – Isaac Torus
 19. Uitgelicht – Rotor 1X13
 20. Rapportage – Andrew Juiliano
 21. Wetenschap op wielen – Gevoel op de fiets
 22. Column – Benjamin de Bruijn

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat hebben liggen? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad! Volg ons op Facebook en Instagram!

 van