30-10-2020 - Wielrenblad, Nieuws, Magazines

Wielrenblad #4 2020 is nu verkrijgbaar!

De tijd is weer gekomen: een nieuwe editie van Wielrenblad. In de vierde editie van dit jaar zijn we de grens over gegaan voor de mooiste routes en avonturen. Je leest onze ervaring met de meest uiteenlopende producten en natuurlijk hebben we weer diverse fietsen mogen testen, waaronder de allernieuwste S-Works Aethos. Bovendien lees je in het interview met Jelle Mul over fietsen toen en nu, natuur, duurzaamheid en de rol van de fiets in beide. Kortom, deze editie wil je niet missen!

Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje op ons nieuwste nummer:

Verborgen drama – Le Tre Cime Di Lavaredo

Stelvio, Gavia, Mortirolo, Zoncolàn, Passo Giau en de passen van de Sellaronde, het zijn legendarische Italiaanse beklimmingen. Dat de Dolomieten een paradijs voor fietsers zijn is dan ook wel zo’n beetje bekend. Maar de klim naar de Tre Cime di Lavaredo, een goed verborgen doodlopende weg, ontbreekt op de meeste bucketlists. Onterecht, stelde Lucas Rutting vast.

Iedere dag op de fiets – Wat heb je nodig?

Fietsforensen is een ambitie die velen koesteren, maar die vaak stukloopt op praktische problemen. Hoe zorg je dat je commute een leuke rit wordt, dat je vervolgens wel representatief op je werk zit of dat al die uren op de fiets in je trainingsschema passen? Op deze en andere forensgerelateerde vragen geeft forensveteraan Thomas Ettema je antwoord. Deze editie bespreekt hij enkele goodies die helpen het dagelijkse opstappen zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Specialized S-Works Aethos

Specialized verraste eerder vriend en vijand met de introductie van de Tarmac SL7 als vervanging voor de Tarmac SL6-klimfiets en de Venge-aerobike. De afwezigheid van een dedicated klimfiets of aerobike kwam velen als vreemd voor, maar Specialized had een plan. In de coulissen stond reeds deze Aethos te trappelen: een superlichte klimfiets die zelfs de Tarmac tot zwaargewicht degradeert. Zelfs zo licht, dat hij illegaal is in de ogen van de UCI, als je ermee wil koersen zul je het gewicht naar 6,8 kilo moeten brengen. Koersen is dan ook niet het hoofddoel van de Aethos. Wat dan wel? De huidige stand der techniek ten volle benutten om maximaal rijgenot te bieden.

Inhoud #4 2020

p. 6      Route: Tre Cime di Lavaredo
p. 18    Etalage
p. 24    De Buit: Productreviews
p. 28    Recensie: Schouder aan Schouder
p. 30    Samen op: Iris Slappendel
p. 36    Voeding – de basis
p. 38    Uitgelicht: Salsa Warbird
p. 41    Column Thomas Kruithof
p. 42    Rimpelingen: De Cauberg
p. 44    Fietsforensen: wat heb je nodig?
p. 50:   Wetenschap op wielen: hoogtestage
p. 52    D’rop en d’r Over: Canyon Inflite 5
p. 54    Reportage: Retül bikefit
p. 58    Reportage: Bohemian Border Bash
p. 62    Interview: Cycle Capital
p. 66    D’rop en d’r Over: Specialized Aethos S-Works
p. 68    Interview: Jelle Mul
p. 74    Column Benjamin de Bruijn 
p. 82    Finale


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van