Wielrenblad #4 2021 is nu beschikbaar

De nieuwste editie van Wielrenblad is vanaf vandaag beschikbaar en ook deze editie staat weer vol leesvoer voor de wielerliefhebber. We nemen je weer een paar keer mee op reis naar prachtige fiets gebieden en hebben weer een aantal mooie reviews klaar staan van nieuwste wielrenfietsen. Ook hebben we een paar lekkere recepten voor je samengesteld voor snacks tijdens het wielrennen en gaan we in het technische rubriek dieper in op wat je allemaal kunt doen om je fiets heel te houden. Wielrenblad #4 staat vol tips & tricks, reisavonturen, reviews, producten en nog veel meer!

Wielrenblad #4 2021 is nu te bestellen in de Soul webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje op ons nieuwste nummer:

Bikepacking in de Eifel

Vrolijk knisperen de kleine steentjes onder onze banden. De hemel is blauw, de bomen groen, de wind zwijgt en het heldere water van de Rursee glinstert in het felle zonlicht. We kijken elkaar aan en als vanzelf komt er een lach op ons gezicht. Onze ogen vertellen dat het nu al mooi is, terwijl we pas een paar kilometer onderweg zijn. Zojuist hebben we Rurberg verlaten voor weer een nieuw bikepacking-avontuur in de Eifel.

Onderweg bijtanken met DIY snacks

In de wielersport is er nog nooit zo’n grote focus op voeding geweest als de afgelopen jaren. Profploegen kijken minutieus naar wat hun renners eten en drinken, voedingsapps schieten als paddenstoelen uit de grond en ook het aantal sportvoedingsmerken is niet meer bij te houden. De focus op voeding zie je al langer terug bij de serieuze amateurrenner, maar ook bij de weekend warriors zie je steeds meer ingewikkelde sportrepen, luxe gelletjes en cafeïneshots voorbijkomen. Goede voeding is broodnodig, maar kun je het ook zelf maken?

Specialized S-Works Crux

Specializeds Crux is al jaren de cyclocrosser van het merk en onlangs werd het nieuwe model geïntroduceerd, met als slogan‘the lightest gravel bike in the world’. Pardon, gravelbike? Jazeker. Maar Specialized heeft zich er bij het ‘vergravelen’ van de Crux niet vanaf gemaakt met wat meer bandenspeling en een paar nokjes. De nieuwe Crux is namelijk een directe nazaat van de revolutionaire, vederlichte Aethos. Sebastiaan Ploos van Amstel reed ‘m. 

Bohemian Border Bash Race

In september reed ik mijn eerste ultra-endurancerace. Ik ben mij daar nog dagelijks bewust van, mede doordat mijn vingers nog steeds niet goed werken. Ook heb ik na afloop minstens een maand weinig energie gehad en verkeerde mijn stemming in een soort continue ‘dinsdag-dip’. Toch was het een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. 

Inhoud #4 2021

p. 6      Route: Eifel
p. 14    Etalage
p. 20    Techniek: Hoe houd je de boel heel?
p. 24    De Buit: Product Reviews
p. 28    UItgelicht: Etxeondo 76 & Orhi
p. 30    Bohemian Border Bash Race
p. 40    D’r op en d’r over: Isaac Meson Classified
p. 44    Westberg
p. 46    Uitgelicht: Endura GV500
p. 48    Fysiek: Critical Power
p. 51:   Column: Benjamin de Bruijn
p. 52    Voeding: Winterkilo’s
p. 55    Recensie: Anna
p. 56    Wetenschap op wielen: Contre-la-Montre
p. 58    Specialized S-Works Crux
p. 62    D’r op en d’r over: Cube Agree C: 62
p. 64    Voeidng: DIY snacks
p. 68    Route: Stelvio
p. 73    Column: Thomas Kruithof


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2021 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang je alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van