12-09-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad #4 2022 is nu verkrijgbaar!

Wielrenblad #4 2022 is uit! We hebben in de zomermaanden weer veel content gecreëerd tijdens ons avonturen op de racefiets en gravelbike! In deze editie voorzien we jou weer van vers wielerleesvoer. Van mooie routes, reisverslagen tot adviezen op het gebied van Fysiek, Techniek Training en Voeding. Zo ontdekken een prachtige route langs meren en gletsjers, in de Oostenrijkse bestemming Nauders. Daarnaast zijn we afgereisd naar de regio Valais. Een streek die bekend staat om druiven, witte bergtoppen en dromerige beklimmingen waar alle verlangens van een klimmer overvloedig worden beantwoord. Ook reden we in Zuid-Limburg een graveltocht door het gruis in dit schitterende heuvellandschap. Bekijk hieronder de highlights en de gehele inhoud van het nieuwe magazine. 

Wil je de nieuwe editie van Wielrenblad graag bij jou op de deurmat ontvangen? Sprint dan snel naar onze webshop. Ofmis geen enkele uitgave en word hier abonnee. Wij wensen je veel leesplezier! Check hieronder de gehele inhoud en highlights van het nieuwe magazine. Alvast veel leesplezier! 

Bestel het nieuwe Wielrenblad #4 2022 hier!


Reisverhaal- Nauders

Meren en gletschers

Om eerlijk te zijn deed de naam Nauders bij weinigen van ons een belletje rinkelen. Een enkeling kende het van wintersport, want daar staat dit door hoge Alpentoppen omgeven Oostenrijkse grensplaatsje wel bekend om. Maar dat deze omgeving niet als fietsbestemming bekendstaat, is allesbehalve vreemd. De concurrentie in dit gebied is namelijk moordend. Vlakbij over de grens met Italië liggen namelijk de Stelvio en de Dolomieten, niet gek dat veel wielertoeristen vaak even een klein stukje doorrijden. Maar is dat wel nodig? 

Dit artikel komt uit Wielrenblad #4 2022


D’r op en d’r over – Salsa Cutthroat V2 

Verder, dieper, sterker 

Hoeveel fietsen ken je die specifiek voor één route zijn ontworpen? De Roubaix-fietsen (het type, niet het letterlijke model) schieten je wellicht te binnen, maar zelfs die zijn eerder ontworpen voor een bepaald soort ondergrond – kasseienstroken – dan voor een specifieke route. De Cutthroat bevindt zich daarmee in een uniek positie, en tijdens de zwaarste bikepackrace ter wereld staan er dan ook altijd een paar aan de start. 

Dit artikel komt uit Wielrenblad #4 2022


Reisverhaal – Valais

Streek van druiven en dromerige beklimmingen 

Verlangens van de klimmer worden overvloedig beantwoord op een goede negenhonderd kilometer asfalt van Utrecht. De regio Valais, ook bekend als het Zwitserse Wallis, barst van de fietsbeklimmingen, gelegen in een welhaast geschilderd berglandschap. Ze blijft er zelf rustig onder, heel rustig. Voornamelijk op wegen eindigend bij een stuwdam zetten maar weinigen de weg naar boven in om die rust te verstoren. 

Dit artikel komt uit Wielrenblad #4 2022


Techniek – Geometrie

De wiskunde achter frames 

Bij de aankoop van een driedelig kostuum is de pasvorm een van de belangrijkste criteria. Het moet lekker zitten en goed aansluiten. Voor een fiets geldt eigenlijk hetzelfde, maar desondanks bestaat er nog veel onduidelijkheid hoe de geometrie van het fietsframe invloed heeft op de rijeigenschappen. Redacteur Ronald van der Boon voelde het Nederlandse Isaac Cycles eens goed aan de tand over dit onderwerp. 

Dit artikel komt uit Wielrenblad #4 2022


Dagtrip – Gruis in het heuvelland 

Graveltocht door Zuid-Limburg 

Zuid-Limburg is het wielrenwalhalla van Nederland, maar hoe zit dat met gravel? Zijn de openbare paden en huidige mountainbikeroutes daar geschikt voor? Kan je er op de gravelbike net zo mooi klimmen? Redacteur Ronald van der Boon neemt je mee naar een fraai stukje Zuid-Limburg. 

Dit artikel komt uit Wielrenblad #4 2022


Inhoudsopgave 

 • p.6 Reisverhaal Nauders
 • p.16 Etalage Nieuwtjes 
 • p.22 Techniek Geometrie
 • p.26 D’r op en d’r over Salsa Cutthroat V2
 • p.30 Buit Productreviews 
 • p.36 Reisverhaal Valais
 • p.42 Koffie Connect Slow Coffee
 • p.44 Tussen de wielen Fietsen zonder remmen
 • p.50 Fysiek Periodiseren kan je leren
 • p.54 D’r op en d’r over Isaac Torus Xplore
 • p.58 Column Kelder
 • p.60 Wetenschap op wielen Wachten op wielertalent 
 • p.62 D’r op en d’r over Cube Agree C:62
 • p.66 Voeding Afvallen
 • p.68 Route Limburgs gruis
 • p.83 Finale Geen commentaar

De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je nu bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Wielrenblad #4 2022 is ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van