29-12-2017 - Wielrenblad, Nieuws, Magazines

Wielrenblad #5 2017

Wielrenblad #5 is uit! Alweer het laatste nummer van dit jaar valt vanaf deze week bij de abonnees op de mat. In dit nummer fietsen we onder andere in wielrenwalhalla Wallis, Switzerland, geven we tips hoe je het best je derailleur kan afstellen en testen we de Canyon Inflite CF SLX 8.0 Pro Race. Om alvast in de stemming te komen geven we hieronder een kleine preview. 

Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende fietstocht!

Zo stel je de derailleur af

Een soepel schakelende fiets is een genot, maar het is onvermijdelijk dat je racefiets na verloop van tijd minder goed schakelt. Dit kun je meestal oplossen door je derailleur af te stellen. Een klusje dat je gemakkelijk thuis of onderweg zelf kunt doen. Mechanieker Marco van Oord van Bike Pitstop in Almkerk laat zien wat er aan de hand kan zijn als je fiets niet goed schakelt. En hoe je zelf de derailleur afstelt.

Gruis in eigen land

Gravellen, je moest haast onder een steen hebben gelegen, wil je de trend hebben gemist: met je racefiets – liefst eentje die iets is aangepast, met wat bredere bandjes – stukken onverhard rijden. Het gebeurt in Californië, Italië, België zelfs. Maar als tijd of geld beperkt zijn en je dicht bij huis in ons eigen kikkerlandje wilt gravellen… kan dat dan ook?

TWC ’t Verzetje

Ik zou dit verhaal heel correct kunnen starten door te vertellen dat ik stond te popelen deze adoptie te ondergaan. Lekker fietsen in een onbekende omgeving, nieuwe mensen ontmoeten. Dat zou een fikse leugen zijn. Ik baalde namelijk als een stekker. Niet alleen omdat het seizoen al wel zo’n beetje voorbij was, maar vooral omdat het weerbericht een dag vol regen voorspelde.

Inhoud:

4 Route: Wallis, Zwitserland

12 De Buit

18 Zo stel je de derailleur af

24 Gravellen van Utrecht naar Arnhem

30 Geadopteerd: TWC ’t Verzetje

36 Zo blijf je warm op de fiets

38 Column Rick

40 Cyclosouvenir

44 Mijn fiets: De fietsen van Wilco en Annet

46 Route: Antalya, Turkije

52 Pedaalridders: de Wieltjesplakker

54 D’r op en D’r over: Canyon Inflite CF SLX

8.0 Pro Race

56 In het spoor van: Gran Fondo Girona

60 Duurtest: Isaac Element Disc Di2

64 Etalage

70 D’r op en D’r over: Cannondale Synapse Apex 1 SE

72 De ploegentijdrit

78 Wielerverhaal: Oudjaarsdag

82 De laatste slag

 van